КНТУ: 10 років зі званням «національний»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

П’ятого березня виповнюється рівно десять років, як Кіровоградському технічному університету було присвоєно статус національного – найвище звання для державного вишу.

У коментарі Першій електронній проректор КНТУ Володимир Кропівний повідомив, що публічних заходів до 10-річчя на жаль проводити не будуть у зв’язку з ситуацією в країні.

За десять років діяльності у статусі «національного», даному вузу вдалося здійснити чимало досягнень в усіх напрямках, а деякі вершини КНТУ підкорив першим серед вишів області, як зазначив у своєму інтерв’ю, опублікованому на сайті вузу, ректор КНТУ професор Михайло Черновол.

Так, вперше на Кіровоградщині Державну премію в галузі науки і техніки отримали саме представники КНТУ, вчений університету став членом НА аграрних наук України, колектив вчених КНТУ отримав «Золоту медаль» Всесвітньої організації інтелектуальної власності за кращий винахід. До речі, в Україні КНТУ стабільно входить до числа провідних вищих навчальних закладів за результатами винахідницької діяльності.

Представники КНТУ неодноразово ставали лауреатами державних орденів та медалей, почесних грамот ВРУ і Кабміну, нагороди «Честь і слава Кіровоградщини».

КНТУ бере участь у міжнародній програмі «Темпус», а його студенти мають можливість отримати два дипломи: український і французький. Минулого року вуз потрапив до топ-рейтингу журналу «Forbes Украина» за кількістю підготовлених топ-менеджерів вітчизняних підприємств.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар