На Луганщині прикордонники та військові визволяли з-під обстрілів окупантів антиконтрабандний загін ДФС

На Луганському напрямку вчора вранці під вогонь противника потрапив мобільний загін «Фантом», який бореться з нелегальним перевезенням товарів через лінію розмежування, повідомляє ІАЦ РНБО.

Інцидент стався у с. Лопаскине, що неподалік Щастя. Окупанти відкрили вогонь по «фантомівцях» з протилежного берега Сіверського Донця. На допомогу колегам з ДФС оперативно прибув прикордонний наряд, який допоміг відбити напад ворога. Згодом прикордонники та військові допомогли евакуювати поранених в тил.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, основні бойові дії вчора велися у Попаснянському районі. Окрім серії обстрілів з легкого озброєння, противник застосовував міномет та гармату. Це було у другій половині дня. Ще один ворожий обстріл відбувся у Станиці Луганській.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Доба почалася із потужних артилерійських та мінометних обстрілів з боку противника одразу в кількох районах – м. Залізне, Авдіївці та на ділянці фронту Веселе – Красногорівка. Протягом 4,5 годин по наших позиціях було випущено понад 130 мін та снарядів.

У другій половині дня основні бойові дії велися в авдіївській промзоні. Після низки обстрілів до наших оборонних рубежів висунулася ворожа ДРГ. Напад відбито. Зазнавши невдачі, окупанти ще кілька разів стріляли з бік Авдіївки, в тому числі з мінометів.

Також по одному обстрілу сталося в Світлодарську, Зайцевому і Верхньоторецькому.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння та 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Епіцентр бойових дій знову змістився на південні рубежі. На ділянці фронту Талаківка – Широкине тривають потужні ворожі мінометні обстріли. Окупанти випустили по наших позиціях близько 270 мін. Українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Також 1 мінометний та ще низка обстрілів з легкого озброєння з боку НЗФ відбулися у Мар’їнському районі.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Польотів ворожих БПЛА вчора зафіксовано не було.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців ЗСУ та 3 співробітників ДФС отримали поранення.

Поліцейські затримали в автобусі Бахмут – Москва юнака, який підозрюється в членстві у НЗФ

Уже встановлено, що затриманий навесні 2014 року під час окупації Слов’янська вирішив підзаробити і перевозив будматеріали для ворожих укріплень. Після початку активних бойових дій, він переїхав на Харківщину, а згодом в Росію.

11

Військовослужбовці НГУ на Одещині провели польові заняття

Основна увага приділялася тактичній медицині, визначенню військовослужбовців-лідерів для формування груп бійців, а також практичним стрільбам з автомата та кулемета.

212223242526

Вчора Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження 109 військовослужбовців, які отримали поранення або загинули під час бойових дій на Донбасі.

Це солдати, сержанти та офіцери, які воювали в найгарячіших точках – Зайцевому, Авдіївці та на Маріупольському напрямку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар