Українські прикордонники затримали поплічників бойовика з позивним “Гіві”

Луганський напрямок. Спостерігається тенденція до зниження активності противника. Вчора бойові дії велися лише в двох районах – Станиці Луганській та Новоолександрівці. Зазначимо, що по наших військах вели вогонь ворожі снайпери, мінометники та гранатометники.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Обстановка, навпаки загострилася. Окупанти порушили режим тиші у 3 «гарячих точках» – Луганському, Зайцевому та Авдіївці. І вдень, і вночі, бойовики обстрілювали наші позиції з важкого озброєння – мінометів та гармат, випустивши понад 230 відповідних великокаліберних боєприпасів. На інших рубежах вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з  важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Ситуація незмінна: тривають бойові дії у Мар’їнському районі, Гранітному та ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник, як і раніше, активно застосовує міномети. На південних рубежах українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, зокрема 9 мінометних.

В Новоазовському районі Донецької області противник організував 4 польоти БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців отримали поранення.

Підтверджені втрати противника – 2 поранених окупантів зі складу так званого «9-го полку» російсько-окупаційних військ, що діє на Маріупольському напрямку.

Правоохоронці затримують бойовиків та їхніх пособників

Вчора на КПВВ «Майорськ» українські прикордонники виявили громадянина, який може бути причетним до діяльності НЗФ «батальйон «Сомалі».

У водія автомобіля було виявлено так зване «посвідчення» за підписом відомого бойовика Михайла Толстих на прізвисько «Гіві». За словами водія, цей «документ» забула в машині жінка, яка їздила нею раніше. Триває перевірка.

1112

У Торецьку СБУ затримала члена інформаторської мережі окупантів. Встановлено, що зловмисник був завербований бойовиками у січні 2015 року. Використовуючи одну з соціальних мереж, спільник російських найманців повідомляв своїм кураторам про переміщення військової техніки сил АТО.

21

Тим часом, іншого інформатора бойовиків Дзержинський міський суд Донецької області засудив до 4 років позбавлення волі.

У рамках програми СБУ «На тебе чекають вдома» суд звільнив від відповідальності колишнього члена НЗФ

Мешканець Лиманського району Донецької області з початком бойових дій виїхав до Росії, де потрапив під руйнівний вплив місцевої пропаганди і став допомагати бойовикам. Згодом він приїхав на Донбас з російським «гуманітарним конвоєм», де на власні очі переконався у беззаконні, який чинили окупанти. Пізніше чоловік залишив лави бойовиків та звернувся до українських правоохоронців по допомогу.

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

У Покровську поліцейські попередили пересилку боєприпасів до Західної України. Вчора у відділенні служби експрес-доставки співробітники поліції затримали чоловіка, який намагався переправити 5 гранат, більше 200 набоїв, сигнальні ракети та запали.

3132

Поблизу Торецька виявлено 10 артилерійських снарядів калібру 122 мм. Спеціалісти ліквідували небезпечну знахідку. Наразі правоохоронці встановлюють власника небезпечних предметів.

Також поліцейські вилучили «арсенал» у покинутій будівлі гаража у прифронтовій Красногорівці. Під час перевірки оперативної інформації слідчі виявили близько 2 тисяч набоїв до автоматичної зброї та 5 бойових гранат із запалами до них.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар