РНБО: у зоні АТО двоє військовослужбовців отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© 112.ua

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані в зоні АТО.

Луганський напрямок

В двох основних районах бойових дій (Станично-Луганському та Попаснянському) вчора бойові дії не велися.  Окупанти порушили режим тиші у Кримському, де відбулося 2 мінометних обстріли, а також в Новотошківському на Бахмутській трасі. Все це сталося в темну пору доби.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Бойові дії в авдіївській промзоні з короткими перервами тривали 6,5 годин. Окупанти активно застосовували міномети, гармати, танки. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння – понад 100.

Через агресивні дії окупантів в Авдіївці пошкоджено 3 будинки.

Таким чином, окупанти залишили мирних мешканців без дахів та вікон у ці холодні осінні дні.

11121314151617181919-1

На інших рубежах також неспокійно. На світлодарській дузі, в Зайцевому, Новгородському також відбулися потужні ворожі обстріли з мінометів та БМП.

В Донецькому аеропорту вчора було спокійно

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, 6 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, окупанти продовжують обстріли наших позицій з важкого озброєння. Проте, порівняно з початком тижня, інтенсивність вогню противника значно знизилася. Зокрема, вчора мінометні та артилерійські обстріли з боку противника відбулися у Красногорівці, Мар’їнці та Павлополі. Проте на інших рубежах, перш за все, в Широкиному, також тривають бойові дії. Зокрема, саме на півдні різко активізувалися снайпери окупантів.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 6 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення.

Програма СБУ «На тебе чекають вдома»

Колишній бойовик зі складу НЗФ «Кальміус» добровільно склав зброю та повернувся до мирного життя. Мешканець Донеччини у серпні 2014 року приєднався до бандформування, бажаючи заробити грошей. Він будував укріплення, і ніс варту зі зброєю. З часом чоловік на власні очі побачив безлад і беззаконня, які коїли бойовики у місті, тому вийшов з гри і тривалий час жив у Донецьку як цивільна особа до недавнього часу, коли звернувся до українських правоохоронців.

В рамках стратегічних командно-штабних навчань «Рубіж-2016» бойові екіпажі Повітряних Сил ЗСУ успішно виконали льотно-тактичні вправи

Бійці відпрацювали завдання ведення повітряної розвідки, перехоплення та знищення ймовірного повітряного противника під час проведення навчальних повітряних боїв.

2122232425

Військово-Морські Сили ЗСУ також відпрацювали бойові вправи в рамках «Рубежу-2016»

Вони виконували практичні завдання із захисту важливих об’єктів пункту базування від нападу диверсійно-розвідувальних груп, а також посилення охорони та оборони морського порту. Окрім сил та засобів українських ВМС, до заходів залучалися підрозділи інших силових структур України.

Загалом у навчанні взяли участь близько 15 кораблів, катерів і суден, понад 15 одиниць автомобільної техніки, вертоліт, понад 400 військовослужбовців.

Спецпризначенці Національної поліції відпрацювали тактику дій під час штурму на полігоні Донеччини

Акцент був зроблений на порядку наступу та відходу, роботі у групах, а також влучності стрільби. Також бійці тренували алгоритми спецоперації із затримання озброєних злочинців, а також нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи.

31323334353637383939-1

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар