Уродженця Світловодська визнали одним із найвпливовіших українців

За рейтингом видання «Кореспондент», голова наглядової ради компанії «Октава Капітал» Олександр Кардаков потрапив до сотні найвпливовіших українців.

Про це повідомляє сайт «МВА».

Олександр Кардаков народився в Світловодську Кіровоградської області. Закінчив факультет електронної техніки Київського політехнічного інституту. У 1990 став співзасновником і технічним директором ЗАТ «Інформаційні комп’ютерні системи», через чотири роки – директором компанії, а ще через два – її президентом. Заснував компанії «Датасат» і «Датаком». У 2002 став президентом корпорації «Інком». З 2009 р. – голова Наглядової ради компанії з управління активами «Октава Капітал». Одружений, має двох синів.

Він єдиний представник IT – галузі в списку найбагатших українців за версією «Кореспондента» – його капітал становить $ 209 млн.

І хоча в 2009 підприємець довірив свої бізнес найманим топ-менеджерам, очоливши компанію по управлінню активами «Октава Капітал», найбільші з заснованих ним підприємств залишаються ключовими гравцями в своїх сферах.

Так, телекомунікаційний оператор «Датагруп», який торік збільшив прибуток вдвічі, до 48,2 млн. грн., займає 80 % ринку супутникового зв’язку. А корпорація «Інком», головний системний інтегратор у вітчизняної IT-галузі, є ключовим розробником IT-інфраструктури для більшості українських банків, найбільших держкомпаній, включаючи Укрпошту та Укрзалізницю, а також забезпечує проведення загальнодержавних і муніципальних виборів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар