РНБО: На Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів, Збройні Сили України вимушено переносять терміни відведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися у Попаснянському районі, де спостерігається ескалація. Окупанти почали обстріли наших позицій після 15 години, і не припиняли їх до пізнього вечора. Коли смеркнуло, противник почав застосовувати все наявне на передовій важке озброєння – міномети та великокаліберну ствольну артилерію. Загальна кількість випущених боєприпасів – більше 80. Щільність ворожого вогню та широка номенклатура озброєнь свідчить, що на позиціях противника (це так звана «4-а бригада») протяжністю кілька десятків км перебуває одразу декілька артбатарей.

Також одна провокація з боку НЗФ сталася у Кримському. На інших ділянках фронту вчора було спокійно.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора було досить мало обстрілів, проте вони були достатньо тривалими. Бойові дії велися у кількох точках – на світлодарській дузі, під Горлівкою, в авдіївській промзоні та північніше неї. Окупанти застосовували 82-мм міномети та бронетехніку.

В Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Бойові дії ведуться на тих же рубежах, що й у минулі дні (Мар’їнка, район Старогнатівки, ділянка фронту Павлопіль-Широкине), проте кількість ворожих обстрілів значно зросла. Окупанти регулярно застосовують важке озброєння.

Найскладніша обстановка в Широкиному. Зокрема, сеанс ворожих мінометних обстрілів там тривав понад 4 години, причому в світлу пору доби. У Водяному противник застосовував не тільки міномети, а й 122-мм гармати.

Також ворожий мінометний обстріл відбувся у Красногорівці – останнім часом там було спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку відбувся 1 політ ворожого БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення. Це сталося у Троїцькому на світлодарській дузі внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Підтверджені втрати противника

10 загиблих та 4 поранених окупантів. Ці втрати загони противника понесли на Луганському та Маріупольському напрямках.

Українські захисники проходять навчання

Військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ взяли участь в тактико-спеціальних навчаннях із бойовою стрільбою із зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів НСВ «Утьос». Особовий склад продемонстрував високу дисципліну та наполегливість.

11121314151617181919-1

На Житомирщині завершилися збори із військовослужбовцями оперативного резерву 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ, які тривали протягом двох тижнів. Після зборів чимало військовослужбовців резерву виявили бажання проходити військову службу за контрактом у військах ВДВ.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар