Ситуація в зоні АТО залиишається стабільно незадовільною

фото: ukr-online.com

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора у Золотому відповідно до рамкової угоди, досягнутої у Мінську 21 вересня, відбулося розведення сил і засобів ЗСУ та противника. У цьому районі бойові дії велися достатньо рідко, тому цей процес відбувся успішно, і це вже було підтверджено представниками СЦКК і ОБСЄ. В майбутньому тут може запрацювати КПВВ, відкриття якого вже більше року блокують бойовики. На інших ділянках фронту, перш за все, в Станиці Луганській, тривають ворожі обстріли, тому там розведення сил і засобів сторін поки що не проводилося.

Луганський напрямок

Обстановка незмінна: окупанти, як і раніше, систематично порушують режим тиші у Станиці Луганській та Попаснянському районі. Особливо інтенсивні перестрілки між силами АТО та противником відбулися між 19 та 22 годиною, тобто під час вечірніх сутінок та заходу сонця.

Окупанти застосовували достатньо широкий спектр озброєнь, зокрема снайперські гвинтівки, зенітку та 82-мм міномет.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний.

Донецький напрямок

Найгарячіше вчора було саме тут. Окупанти поступово і систематично збільшують кількість обстрілів наших позицій з важкого озброєння. Зокрема, вчора по наших позиціях було випущено понад 120 мінометних мін. Легке озброєння НЗФ застосовують без обмежень.

Окупанти застосовують міномети на двох ділянках фронту: Зайцеве – Майорськ – Верхньоторецьке, а також Кам’янка – Авдіївська промзона. Традиційно левова частка обстрілів припадає на вечірню пору – з 18 години і до кінця доби.

Окрім цього, одна перестрілка відбулася на світлодарській дузі (с. Троїцьке). В Донецькому аеропорту перемир’я зберігається.

Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема 9 мінометних.

Маріупольський напрямок

Найбільша кількість ворожих обстрілів традиційно відбулася на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окупанти порушували режим тиші і вдень і вночі, при цьому двічі застосували 82-мм міномети, двічі – снайперів, 1 раз – бронетехніку.

Також окупанти порушували режим тиші у Мар’їнці та Новотроїцькому.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів.

Вчора відбулося 6 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

На Луганщині правоохоронці затримали бойовика

Встановлено, що у 2014 році затриманий вийшов на волю з колонії через умовно дострокове звільнення. Потім він поїхав до Донецька, де отримав автомат і став вартувати на ворожому блокпосту. Проте через проблеми з виплатою грошей, бойовик залишив лави НЗФ та виїхав на Луганщину, де й був затриманий поліцейськими.

У Південному оперативному командуванні відбулися заняття з бойової підготовки бійців механізованого підрозділу з форсуванням водної перешкоди

Після переправи військовослужбовці закріпилися на протилежному березі та підготували плацдарм для основних сил. Особовий склад підрозділу впорався із завданням на «відмінно».

????????????????????????????????????

На житомирському полігоні ВДВ тривають польові заняття з першокурсниками Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова

На початку зборів курсанти здійснили 20-км марш на полігон, де розгорнули польовий табір. Наразі з ними тривають заняття із загальної тактики, військової топографії, інженерної підготовки, організації зв’язку та РХБЗ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар