Бойовики на Донбасі використовують протипіхотні міни, що заборонені міжнародними законодавчими актами

Кількість збройних провокацій з боку бойовиків на Донбасі збільшилася. Загальна кількість порушень режиму припинення вогню наблизилася до трьох десятків.

Бойовики продовжують використовувати переважно легке озброєння у більшості «гарячих точках» на лінії зіткнення, проте фіксується залучення мінометів, що заборонені Мінськими домовленостями. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, пише ІАЦ РНБО.

Вчора СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ у Мар’їнському та Новоазовському районах Донеччини виявили три протипіхотні міни, використання яких заборонено міжнародними законодавчими актами

Дві з них – ПМН-2, відомі також як «Чорна вдова», та одна ПОМ-2. Це – далеко не перший випадок фіксування випадків використання російсько-терористичними військами забороненої зброї що свідчить про нехтування ворогом щодо будь-яких взятих на себе зобов’язань.

 1112

Також СБУ виявила схованку зі зброєю поблизу селища Желанне Ясинуватського району

Звідти вилучено 15 ручних гранат РГД-5, 9 запалів до гранат УЗРГМ-2 та велику кількість набоїв калібру 5,45 мм.

21

Луганський напрямок

Бандформування випустили 50 мін з мінометів калібром 82 міліметри, а також стріляли з зенітної установки по позиціям сил АТО поблизу Новозванівки. Крім цього, бойовики здійснили дві провокації біля Новоолександрівки та Станиці Луганської.

Донецький напрямок

Також фіксувалися мінометні провокації ворога в районі Зайцевого та Новоселівки Другої. Усього випустили 5 мін. Неспокійно було й неподалік від Авдіївки і Верхньоторецького, де бойовики активно застосовували легке озброєння. Ще одна збройна провокація відбулася поблизу Новоселівки.

Маріупольський напрямок

2/3 провокацій з боку ворога були в районі Мар’їнки.

Поодинокі порушення перемир’я зафіксовані біля Талаківки, Водяного і Старогнатівки. Біля Павлополя вів обстріл ворожий снайпер.

За минулу добу внаслідок бойовий дій один український військовослужбовець загинув, шестеро отримали поранення. Ми висловлюємо співчуття сім’ї та рідним загиблого героя.

Українські військові зафіксували три польоти ворожих безпілотників, які проводили розвідку  поблизу Авдіївки, Донецького аеропорту та села Гранітне, що на Маріупольському напрямку.

Інформація ГУР МОУ

logo-viyskova-rozvidka-1

У лавах ворога відбулася чергова ротація. До району Ясинуватої з Балашихи Московської області прибули підрозділи 604 Центру  спеціального призначення «Витязь» Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.

Також військова розвідка доповідає про чергове спробу бойовиків звести нанівець роботу міжнародних спостерігачів. Днями після заяви співробітників Спеціальної моніториногової місії ОБСЄ, бойовики розмінували ділянку у районі  села Стила (Старобешівський район Донеччини).

Незабаром після цього, 22 вересня, за наказом російського командування, бойовики так званої «5-ї бригади» повторно замінували цей район, тим самим наразивши на смертельну небезпеку місцевих мешканців.

Мешканець села Новогригорівка Донецької області добровільно здав правоохоронцям свої запаси з боєприпасами

Протягом декількох тижнів чоловік зберігав одну гранату РГД та три гранати Ф-1 разом із запалами, які знайшов на полі. Нагадаємо, що за добровільну здачу зброї та боєприпасів, мирні мешканці можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності.

31

СБУ спільно з поліцією затримали чергового бойовика т.зв. «ДНР»

Мешканець Волноваського району Донеччини приєднався до бандформувань у червні 2014 року. Чоловік патрулював Путилівський мікрорайон Донецька, неодноразово затримував українських громадян, і конвоював їх до каральних структур ворога.

Тим часом мешканка Стаханова повернулася до мирного життя за програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

У травні 2015 року жінка у пошуках заробітку вступила до одного з бандитських угруповань російских казаків. Вона була призначена кулеметником-навідником БТРу. З самого початку жінка планувала вийти із НЗФ у разі залучення до реальних бойових дій. Проте від бойовиків вона пішла ще раніше, у жовтні 2015 року, оскільки до цього часу встигла побачити на власні очі справжній безлад та злочини у лавах бойовиків.

Українські військові продовжують посилені тренування

Українські артилеристи відпрацювали нові способи бойового ураження противника у Миколаївській області. Особливістю навчань стало те, що у них використовувались нові види боєприпасів до гаубиць. Також розвідку цілей військові здійснювали за допомогою новітніх засобів радіолокаційної розвідки, які нещодавно поступили на озброєння бригади.

41424344454647484949-149-249-349-449-549-649-749-849-9

Поширити:

Залишити коментар:

коментар