РНБО: Бойовики продемонстрували, що ані мандат ООН, ані ОБСЄ від них не захистять

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Найбільш запеклі бойові дії розгорнулися в авдіївській промзоні, де окупанти обстрілювали наші позиції і вдень, і вночі. Окрім усіх зразків легкого озброєння, противник надвечір здійснив 2 мінометних обстріли. Зазначимо, що вогонь вівся з двох різних напрямків – східного (Ясинувата) та східно-південно-східного (Мінеральне) напрямків.

Друга «гаряча точка» – с. Нижнє Лозове на світлодарській дузі, де противник також застосовував міномет. Випущено 15 мін.

Також НЗФ порушили режим тиші у Новогородського та Верхньоторецькому. В інших місцях, зокрема Зайцевому та Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

НЗФ обстрілювали українських військових у крайніх районах – у Мар’їнці на півночі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине на півдні. Ці збройні інциденти відбулися достатньо рівномірно, впродовж усієї доби. Окупанти застосовували легке озброєння, а також БМП. Відзначимо, що у Павлополі сили АТО потрапили під снайперський вогонь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів.

Вчора двоє українських бранців – Володимир Жемчугов та Юрій Супрун, повернулися до України після довгого полону в підвалах бойовиків

Володимир Жемчугов – шахтар, уродженець Донеччини, який потрапив у ворожий полон бойовиків на початку 2015 року. Тоді Жемчугов підірвався на розтяжці, внаслідок чого отримав поранення очей та втратив кінцівку. Але українець не здався і не піддався на провокації бойовиків і їх російських кураторів, які намагалися зламати спротив Жемчугова, і використати людину у своїх цілях.

Інший бранець – Юрій Супрун, працівник ООН.

Бойовики вкотре спаплюжили міжнародне право та будь-які інші правила, продемонструвавши, що ані мандат ООН, ані ОБСЄ не захистять від бойовиків. Звільнених українців зустрічав Президент України, який наголосив, що Володимир Жемчугов і Юрій Супрун не зламалися, тому що Україна завжди пам’ятає і дбає про своїх громадян.

Президент України затвердив рішення РНБО про видатки на оборону в бюджеті 2017 року

Документ передбачає, що загальні  видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України мають бути не менше 5% від ВВП, зокрема 3% – саме на оборону. Пріоритети фінансування – Державна програма розвитку озброєння до 2020 року, будівництво кораблів класу «корвет», посилення авіації та ППО, кібербезпека, боротьба з тероризмом та інші питання.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар