Протягом 75 хвилин окупанти випустили по українських позиціях 220 снарядів

Вчора в районі проведення АТО велися достатньо інтенсивні бойові дії. Окупанти застосовували практично всі види наявної у них ствольної артилерії та мінометів. Лік випущеним ворожим боєприпасам іде вже не на десятки, а на сотні.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, сьогодні обстановка значно покращилася. Проте, за інформацією української розвідки, командування противника визначило достатньо великий ліміт для використання боєприпасів на найближчі 9 днів – 300 снарядів до гармат калібру 122 мм.

Луганський напрямок

Вчора було відносно спокійно. Окупанти здійснили 4 обстріли наших позицій у Попаснянському районі. Це сталося в темну пору доби. Важке озброєння бойовики не застосовували.

Донецький напрямок

Доба розпочалася з потужних артобстрілів з боку противника одразу в кількох точках. Зазначимо, що окупанти тримають важке озброєння практично впритул до лінії фронту, що заборонено Мінськими угодами.

Отже, окупанти обстрілювали Зайцеве (міномети, 152-мм гармати), Верхньоторецьке (122-мм гармати), Авдіївку (міномети і гармати усіх основних калібрів), а також Південне Торецької міськради, Кам’янку, Піски. Всі ці надпотужні обстріли відбулися протягом перших 3 годин доби.

При цьому окупанти знову влучили в цивільні об’єкти.

Зокрема, в Авдіївці міни впали на місцеве кладовище, підприємство та цивільний автомобіль, який стояв поблизу. Це сталося ще до світанку. Пізніше вдень внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї поранення отримала місцева мешканка, її доставлено у міську лікарню.

Другий «сеанс» великокаліберної стрілянини з гармат, танків і мінометів противник розпочав під час вечірніх сутінків і тривав він до пізнього вечора. Найбільш запеклі бойові дії знову розгорнулися в Авдіївці, які тривали близько 7 годин без перерви. Один із ворожих обстрілів було особливо щільним. Протягом 75 хвилин окупанти випустили по наших позиціях 220 снарядів. Вогонь вівся 122-мм гаубичною батареєю ворога.

Це був лише один обстріл; загалом, як вже підкреслювалося, окупанти не шкодують боєкомплект і застосовують артилерію одразу цілими батареями.  Це стосується як авдіївської промзони, так і всього Донецького напрямку.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 17  з важкого озброєння. При цьому кількість випущених мінометних мін та артилерійських снарядів з боку НЗФ сягнула символічної позначки «666».

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися на рубежах Павлопіль – Широкине. На цій достатньо вузькій ділянці фронту противник активно застосовував важке озброєння (міномети), а також бронетехніку (БМП). По наших позиціях було випущено майже 80 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Зазначимо, що значна частина ворожих мінометних обстрілів відбулася у світлу пору доби.

На інших рубежах також відбулося кілька ворожих провокацій, проте загалом обстановка там значно спокійніша.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 5 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення. Зокрема, 2 військових підірвалися на розтяжці у Станично-Луганському районі, а ще 1 постраждав від ворожого артобстрілу в Авдіївці.

Підтверджені втрати противника за вчора

2 загиблих та 11 поранених окупантів.

З Росії прибуло чергова партія підкріплення для бойовиків

На станцію Іловайськ приїхали 5 вагонів з боєприпасами (міни, артснаряди, реактивні снаряди до «Градів»), на станцію Харцизьк – 8 платформ з військовою технікою (танки Т-72, БМП-2, «Гради»), на станцію Ровеньки – 12 цистерн з дизельним паливом, до Свердловська – 3 вантажні автомобілі з боєприпасами.

Вчора Служба безпеки України затримала бойовика у Києві

Член бандформування «казаків» здійснив на Луганщині у 2014-2015 рр. чимало злочинів, зокрема займався пограбуваннями, контрабандою вугілля і зброї, відбирав у людей автомобілі та інше майно, грабував офіси; загалом чинив безлад, що так властивий «русскому міру».

Збройні Сили України поліпшують бойові навички резервістів

Так, понад тисяча військовослужбовців-десантників пройшли заключний етап навчань. Вони вже мають чималий досвід ведення бойових дій. Десантники тренувалися разом із підрозділами транспортної і армійської авіації, а також реактивними та артилерійськими військами, продемонструвавши високий рівень вишколу та психологічної підготовки. 

Бійці новосформованої спецгрупи поліції Донеччини пройшли бойову підготовку

Нещодавно у шести базових територіальних відділах поліції області сформовано групи оперативного реагування «Тайфун», що створені з кращих працівників кримінальної поліції.

І ось днями поліцейські пройшли триденну «школу виживання», під час якої вони відпрацьовували захоплення умовних злочинців, евакуацію потерпілих, алгоритми дій при атаці противника та інші контридиверсійні заходи.

2425272929-229-429-529-8

Дніпровські гвардійці пройшли підготовку з тактичної медицини

Захід був організований та проведений за сприяння ветеранських організацій і волонтерів. Військовослужбовці тренувалися накладати на себе джгути та бандажі.

Також велика увага приділялася різноманітним препаратам та медичним інструментам з індивідуальної аптечки.

313233343536

Нещодавно у Державній прикордонній службі України розпочалась десятиденна підготовка снайперських розрахунків

Мета цих заходів – перевірка навичок застосування зброї в умовах бою. За результатами навчань, прикордонники у повному обсязі опанують тактику використання нового комплексу озброєння та навчаться уражувати броньовані цілі, техніку та живу силу противника на різних відстанях та за різних погодних умов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар