За минулу добу в Україні загинув 1 військовий

Луганський напрямок. Бойові дії традиційно велися лише у Попаснянському районі. Здебільшого окупанти порушували режим тиші у темну пору доби. Зазначимо, що 2 найпізніших обстріли були снайперськими.

Донецький напрямок. Противник відкривав вогонь по наших позиціях під Горлівкою: одразу в трьох місцях – Зайцевому, Новогородському, Верхньоторецькому, а також авдіївській промзоні. Майже всі провокації з боку НЗФ відбилися у другій половині доби. Їхня тривалість – від 10 хвилин до 1 години. Важке озброєння не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 снайперський.

Маріупольський напрямок. Найбільш неспокійною обстановка залишається саме тут. Особливо активні окупанти на ділянці фронту Водяне – Широкине. Вперше з дня оголошення перемир’я, тобто за 8 днів, окупанти застосували ствольну артилерію калібру 122 мм. Також на цих рубежах відбулася низка мінометних обстрілів (по наших позиціях було випущено близько 60 мін).

Зазначимо, що важке озброєння з боку НЗФ застосовувалося і вдень, і вночі.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, ще одна «гаряча точка» – це Мар’їнка, де окупанти також неодноразово відкривали вогонь в бік позицій ЗСУ між 18 та 22 годиною.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 8 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли під Мар’їнкою внаслідок ворожого обстрілу.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Надходить інформація про небойові втрати у лавах російсько-окупаційних військ

6 вересня 32-річний бойовик Артем Осанов (так звана «100-а бригада»), перебуваючи у стані метаалкогольного психозу, поранив ножем російського офіцера. Це була помста за систематичні побої.

7 вересня під час спроби дезертирувати з передової, бойовики підстрелили та поранили свого «колегу» – 28-річного Геннадія Бєднова з Воронежа. Інцидент стався у так званому «9-му полку».

8 вересня 40-річний бойовик Алєксандр Ковальов з так званої «7-ї бригади», перебуваючи в стані нервового зриву, застрелив свого «земляка» – 29-річного Івана Чуріна з Москви, який також перебуває у лавах НЗФ. Щоб приховати цей сумний епізод, командування списало загиблого як самогубця.

З Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків

На станцію Ровеньки привезли 12 цистерн з пально-мастильними матеріалами, до Сніжного – 8 танків Т-80, 10 бронетранспортерів та 5 вантажних автомобілів.

Бойовики вчергове порушили міжнародне право, перешкоджаючи роботі спостерігачів ОБСЄ

Вчора бойовики НЗФ «ЛНР» заборонили спостерігачам у в’їзді до села Піонерське Луганської області, що знаходиться поблизу україно-російського кордону. Місія ОБСЄ не може отримати доступ до села вже протягом кількох тижнів, що є зухвалим порушенням Мінських домовленостей, які передбачають доступ для спостерігачів по всьому району проведення АТО.

На полігоні в Харківській області триває польовий вихід з курсантами

Гвардійці Академії проводять практичні стрільби з озброєння БТР-80, БТР-4Е, автоматичного гранатомету АГС-17, ручного протитанкового гранатомета та автомата Калашникова. Також з гвардійцями проводяться заняття з військової топографії та тактики.

11131719

У Слов’янську жінка зі складу НЗФ «ДНР» добровільно здалася правоохоронцям

Встановлено, що вона приєдналася до бойовиків в 2014 році, отримавши «посаду» чергової на блокпосту. Після звільнення міста жінка втекла у Донецьк, де протягом двох років переховувалася. Після довгих поневірянь вона повернулася до Слов’янська і добровільно здалася співробітникам поліції. Зараз поліцейські ретельно перевіряють її темне минуле на предмет причетності до тяжких злочинів.

Українські танкісти змагаються за звання кращого екіпажу бойової машини

На Чернігівщині проходить заключний етап змагань, відомих як танкова карусель.

Бойова задача вимагає не лише вправності і влучності ведення вогню з гармати, але й злагодженості дій усього взводу.

21222328

Також в районі проведення АТО відбулися тренування українських ракетників

Артилеристи відпрацювали дії з розгортання машин, умовної стрільби та повернення в район базування. Нагадаємо, що згідно з Мінськими домовленостями, ракетна артилерія відведена на необхідну відстань від лінії розмежування.

navchannya-uragani-8navchannya-uragani-9navchannya-uragani-10navchannya-uragani-11navchannya-uragani-12navchannya-uragani-13navchannya-uragani-21navchannya-uragani-22navchannya-uragani-23navchannya-uragani-24

Поширити:

Залишити коментар:

коментар