На Луганщині СБУ попередила теракти, які місцеві планували здійснити за завданням агента спецслужб РФ

Сьогодні Україна святкує День військової розвідки. «Очі та вуха» української армії часто з ризиком для життя здобувають відомості, потрібні для планування бойових операцій.

Будь-яка інформація, отримана розвідниками, дозволяє зберігати життя наших солдатів та офіцерів. Це інтелектуальна та бойова еліта Збройних Сил, яка непомітно, систематично і невтомно виконує поставлені завдання. Вітаємо чинних військовослужбовців та ветеранів наших розвідувальних частин та структур, та вічна пам’ять полеглим воїнам-розвідникам. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

У Попасній та Новозванівці вчора сталося 3 ворожих обстріли. Противник застосовував тільки стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Бойові дії велися лише в Авдіївці. Окупанти здійснили 3 обстріли в темну пору доби. Кожен із них тривав від 20 до 30 хвилин. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Внаслідок ворожого обстрілу важко поранено цивільну жінку.

Маріупольський напрямок

НЗФ були значно активнішими. Епіцентром бойових дій вчора було Широкине, де відбулося 2 сеанси ворожих обстрілів – після світанку та після заходу сонця. При цьому окупанти застосовували бронетехніку та організували 4 мінометних обстріли, випустивши по наших позиціях понад 60 мін. Також окупанти порушили режим тиші у Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці фронту Водяне-Талаківка.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення.

Підтверджені втрати противника

1 загиблий та 4 поранених окупантів. Частково це пов’язано із забороною «11-у полку» російсько-окупаційних військ доставляти поранених російських військовослужбовців до місцевих лікарень; їх слід вивозити на лікування в Росію. Проте так далеко доїжджають не всі.

Інформація ГУР МОУ

ЄМБЛЕМА ГУР-1

Саме через втрати в лавах противника на Донбасі та проблеми з медичною допомогою, декілька російських контрактників відмовилися їхати на Донбас. Це вояки зі складу 18-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ (місце постійної дислокації – Чечня). Ось їхні імена:

44-річний старшина Чінгісхан Пацагов;

45-річний сержант Наврузалі Касумов;

33-річний сержант Арам Ашурбеков;

29-річний молодший сержант Константін Тітов;

32-річний рядовий Іван Плєтньов.

Ці хлопці вже їздили у «відрядження» на Донбас і навіть отримували поранення в боях з силами АТО, тому повторення цієї сумної історії не прагнуть. Командування тисне на них, погрожує розірвати контракт і віддати під суд.

Наразі на окупованій території України вже перебувають 2 ротні тактичні групи зі складу 18-ї бригади, що розквартировані в Донецьку та Красному Лучі. Ще одна ротна тактична група постійно перебуває в резерві на полігоні в Ростовській області.

Також за інформацією ГУР МОУ, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. На станцію Харцизьк приїхали 4 цистерни з дизельним пальним та 3 цистерни з бензином. На станцію Іловайськ привезли 8 одиниць БТР-80, 2 САУ «Гвоздика», 4 рефрижератори з продовольством.

Служба безпеки України попередила теракти на Луганщині

За завданням агента спецслужб РФ, двоє мешканців Привілля планували  підірвати пам’ятник українським військовим та військовий комісаріат, а також здійснили ряд диверсій проти місцевих проукраїнських активістів на День міста. Співробітники СБУ затримали диверсантів під час закладення вибухового пристрою.

111213

Українські артилеристи підвищують боєздатність своїх підрозділів

Командири мінометів, ствольної та ракетної артилерії взяли участь у зборах, щоб поліпшити злагодженість розрахунків, обмінятися досвідом набутого під час боїв на сході держави, та здійснити стрільби. Тренування проводилися в умовах, максимально наближених до бойових.

21222324252627282929-1

Також тривають збори військовослужбовців-резервістів

На Рівненському полігоні ветерани, що брали участь в боях на Маріупольському напрямку, працювали над злагодженням дій в умовах бою.

313233

Поширити:

Залишити коментар:

коментар