На окупованих агресором територіях сходу України відбулася ротація російських військ

За інформацією ГУР МОУ на окупованих територіях відбулася ротація російських окупантів зі складу 331-го парашутно-десантного полку ЗС РФ (місце постійної дислокації в Росії – Кострома; на окупованій території України – Донецьк, на передовій – Горлівка-Майорськ). Окрім цього, з Росії через Сніжне до Донецька приїхали ще 450 російських вояків з поки що не ідентифікованого підрозділу, повідомляє ІАЦ РНБО.

Ємблема-Воєнна розвідка України-1

Також 115 бойовиків з Донбасу прибули в окупований Крим, у місце постійної дислокації 810-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ, для спільних навчань.

Луганський напрямок

Бойові дії велися лише після заходу сонця. У Станиці Луганській та Новозванівці відбулося по 1 ворожому обстрілу. Обидва були достатньо тривалими. Важке озброєння при цьому противник не застосовував.

Донецький напрямок

Ворожі обстріли відбулися у трьох точках – Луганському, Майорську та Авдіївці. Здебільшого бойові дії велися у світлу пору доби. Під час обстрілів окупанти застосовували тільки легке озброєння.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Неспокійно вчора було тільки на крайньому півдні (ділянка фронту Водяне – Широкине). При цьому окупанти активно застосовували міномети. Одразу після заходу сонця протягом 2 годин по наших позиціях було випущено майже 90 мін. Це сталося у Талаківці та Широкиному.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Минулої доби відбулося 5 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

Вчора внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 2 військовослужбовців та 1 співробітник поліції – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Підтверджені втрати противника

1  загиблий, 3 поранених окупантів.

СБУ перекрила канал фінансування бойовиків

Оперативники затримали мешканця Луганська, який намагався приховано перевезти на тимчасово окуповані території 10 мільйонів російських рублів та 100 тисяч доларів США через КПВВ «Зайцеве».

111213

Також спецслужба ліквідувала канал контрабанди зброї з району проведення АТО

Торгівця зброєю зловили під час продажу 2 гранатометів та 6 гранат із запалами.

212223

Ще один колишній бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!»

Мешканець Ясинуватського району Донецької області вступив до лав НЗФ на початку вересня 2014 року. Проте усвідомивши, що бойовики займаються бандитизмом та переділом сфер впливу, він перейшов на підконтрольну Україні територію.

Днями Великоновосілківський районний суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності, і він знову разом зі своєю дружиною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар