Минулої доби окупанти на сході України 20 разів порушили режим тиші

© 112.ua

За минулу добу у зоні АТО бойовики 20 разів порушили режим тиші, при цьому один раз застосовувався міномет і бронетехніка. Внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, у Авдіївці 1 військовий отримав поранення.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

«Окрім цього, ще 4 військовослужбовці Збройних сил України і 1 співробітник Державної прикордонної служби України отримали поранення у Станично-Луганському районі внаслідок вибуху гранати в легковому медичному автомобілі. Ще 2 військовослужбовців Збройних сил отримали поранення у Красногорівці через підрив на вибуховому пристрої», – додав речник Міноборони.

05-09

На Донецькому напрямку активізувалися бойові дії в Авдіївській промзоні. Бойовиків порушували режим тиші вдень і вночі, один раз застосували міномет.

«Також поблизу Троїцького, на Світлодарській дузі, вчора ввечері відбулося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками. Після 15-хвилинного бою противник відступив», – деталізував Олександр Мотузяник.

Всього на Донецькому напрямку незаконні збройні формування здійснили 6 обстрілів.

На Маріупольському напрямку відбулося 13 обстрілів – у Мар’їнці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

«Окупанти застосовували стрілецьку зброю, гранатомети і бронетехніку», – розповів речник Міноборони з питань АТО.

На Луганському напрямку увечері бойовики здійснили 1 короткотривалий  обстріл зі стрілецької зброї у Новоолександрівці, що у Попаснянському районі.

За наявною інформацією, серед бойовиків за минулу добу один загинув, четверо – отримали поранення.

«Відомо, що померлий бойовик підірвався на своїй же міні ОЗМ-72 поблизу Сокільників, у районі Бахмутської траси», – уточнив Олександр  Мотузяник.

Він повідомив також, що командування так званих «ЛНР-ДНР»  організувало постановочні обстріли передових позицій бойовиків на Донецькому і Маріупольському напрямках, які були відзняті російськими державними ЗМІ.

«Російська пропаганда використала жінок-бойовиків, які були переодягнені в цивільний одяг. Це – Ірина Верховод з так званої «7-ї бригади» та Олена Москвич із так званого «9-го полку» незаконних збройних формувань. Окрім цього, для зйомок були використані документи та особисті речі громадянки Росії Юлії Новожилової, теж із так званої  «7-ї бригади», яка 31 серпня зникла безвісти за нез’ясованих обставин», – додав речник Міноборони.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар