У Кропивницькому пройде обласний відбірковий конкурс легендарного фестивалю “Червона рута”

10 вересня 2016 року о 10-00 в приміщенні Кіровоградського районного Будинку культури (м. Кропивницький, вул. Дарвіна, 23) відбудеться обласний відбірковий конкурс ХV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», в якому візьмуть участь талановиті виконавці Кіровоградщини та інших областей України.

Проведення конкурсу організовано департаментом культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації та обласним Центром народної творчості.

Метою фестивалю є пошук і розкриття творчих здібностей молодих авторів і виконавців, створення нових стилів у популярних масових жанрах української пісні, відкриття нових імен. Завдяки «Червоній руті» перше визнання отримали молоді співаки Кіровоградщини: Ілона Шульга,
Тетяна Яковенко, Анастасія Бурова, Олексій Козачинський, гурти
«440 Герц», «Викладачі ілюзій», «Техніка безпеки», «Сезон», «Чорне сяйво» та «Контрверсія».

Конкурсанти (солісти і гурти) виступатимуть згідно з поданими заявками за окремими жанрами сучасної молодіжної музики: популярна, танцювальна (дискотечна), рок, акустична (авторська пісня, співана поезія), інша (альтернативні стилі) та український автентичний фольклор.

Критеріями оцінювання у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність у поєднанні з українською національною визначеністю музики та її виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам автентичної народної творчості.

«Червона рута» залишається некомерційним фестивалем, який  підтримує саме молодих українських виконавців. Участь в обласному конкурсі не потребує вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар