Міндоходів планує скоротити кількість податків

Міністерство доходів і зборів України разом з інвесторами працюватиме над розробкою та впровадженням інструментів для стимулювання інвестиційної активності в Україні, зокрема, над оптимізацією структури та кількості податків і зборів.

За словами Міністра Олександра Клименка, зміна структури та скорочення кількості податків з 22 до 14 дозволить спростити звітність, скоротити ресурси, що витрачаються на податкове адміністрування як підприємцями, так і Міністерством.

Серед інших важливих реформ, над якими Міністерство та інвестори працюватимуть разом, слід відзначити перехід до спрощеної процедури контролю митної вартості товарів із підвищенням ролі пост-аудиту, а також реформу III розділу Податкового кодексу щодо правил адміністрування податку на прибуток.

«Здійснити задумане можливо лише у тісній співпраці з бізнесом, зокрема і регіональним. Обласне управління Міндоходів налаштоване на якісний, дієвий діалог з громадськістю та підприємцями, на спільну роботу над удосконаленням існуючих правил оподаткування», – зазначив начальник ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Олександр Лебедєв.

Як прокоментувала Першій електронній президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко, скорочення кількості податків сприятливо вплине на представників малого та середнього бізнесу.

«Природно, скорочення кількості податків приведе до зниження вартості продукції, послуг тощо. Відповідно, виросте купівельна спроможність. У будь-якому випадку, це стимул для розвитку малого та середнього бізнесу, а також активізації інвестиційної діяльності», – зазначила Ірина Саєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар