КНТУ розраховує на збільшення кількості студентів із Туркменістану

Днями Кіровоградський національний технічний університет відвідала делегація посольства Туркменістану в Україні.

Як повідомляється на сайті закладу, радник посольства Чаримурат Атаханов і голова Ради туркменських студентів при посольстві Бердімурат Чариєв зустрілися з представниками адміністрації КНТУ та поспілкувалися зі своїми співвітчизниками, студентами з Туркменістану, які на даний момент навчаються в нашому університеті.

Ще в 2001 році Україна і Туркменістан підписали міжурядову угоду про взаємне визнання документів про освіту, наукові (вчені) ступені та вчені звання, після чого значно виріс контингент громадян Туркменістану, які отримують вищу освіту в українських ВНЗ. На сьогодні найбільша частка туркменських студентів, що навчаються за кордоном, припадає саме на Україну – близько 15 тисяч осіб.

Представникам посольства Туркменістану в Україні організували ознайомчу екскурсію по КНТУ, щоб наочно продемонструвати, в яких умовах навчаються громадяни Туркменістану – студенти Кіровоградського національного технічного університету. Радник посольства Чаримурат Атаханов і голова Ради туркменських студентів при посольстві Бердімурат Чариєв провели зустріч зі студентами-туркменами, підсумки якої – ніяких претензій студенти не мають, всі задоволені навчанням і побутом.

У КНТУ студенти з Туркменістану почали навчатися відносно недавно. За словами керівника центру підготовки фахівців для зарубіжних країн, к.т.н., доцента Ігоря Шепеленко, за останні п’ять років кількість студентів з Туркменістану в нашому навчальному закладі збільшилася в рази, хоча в кількісному вираженні ця цифра виглядає не так переконливо, якщо порівнювати з іншими вузами. Оскільки українські ВНЗ надзвичайно популярні серед випускників шкіл у Туркменістані, керівник центру підготовки фахівців для зарубіжних країн КНТУ вважає основним стратегічним напрямком у роботі з іноземними абітурієнтами якраз залучення якомога більшого числа студентів з Туркменістану. З цією метою вже проведена адаптація інформації на сайті КНТУ, спрямованої на іноземних абітурієнтів, також планується приділити увагу публікаціям рекламних проспектів нашого університету в профільних виданнях Туркменістану, віддаленій роботі з абітурієнтами через Інтернет тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар