У січні на Кіровоградщині вироблено 5 тис. тонн м’яса

У січні 2014 року загальний обсяг виробництва м’яса в області становив 5 тис. т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій у сільськогосподарських підприємствах (на 0,2 тис. т або на 15,4%), у господарствах населення (на 0,2 тис. т або на 6,1%).

Про це Першій електронній повідомили в головному управлінні статистики в Кіровоградській області.

У січні 2014р. порівняно з січнем 2013р. загальне виробництво молока збільшилося на 7,7% і склало 15,3 тис. т, у т. ч. сільськогосподарських підприємствах – на 31% (3,8 тис. т), господарствах населення – на 1,8% (11,5 тис. т).

Порівняно з січнем 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 80 кг (на 28%) і становив 366 кг.

Виробництво яєць в усіх категоріях господарств у січні 2014р. становило 25,5 млн. шт., у т. ч. в сільськогосподарських підприємствах – 9,8 млн. шт., у господарствах населення – 15,7 млн. шт.

Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі становили 396 г, свиней – 421 г.

У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 126,4 тис. голів, у т.ч. корів – 63,2 тис. голів, свиней – 266,8 тис. голів, овець та кіз – 45,4 тис. голів, птиці – 4410,9 тис. голів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар