Олександрійська влада заборонила благодійній організації роздавати подарунки школярам

Олександрійська влада заборонила благодійній організації «Шлях до життя» роздавати подарунки школярам, посилаючись на Євромайдан та нестабільну політичну обстановку.

Про це повідомив голова організації Анатолій Тримбач, передає кореспондент Першої електронної.

В рамках акції до Дня святого Миколая організація пропонувала поширити серед першокласників гімназії ім. Т.Г. Шевченка безкоштовні подарунки від американських дітей. Подарунки надійшли по лінії християнської програми «Сумка самарянина». Це набори з іграшками, канцтоварами та предметами гігієни.

Активісти розповсюдили набори серед підопічних організації, а решту прагнули вручити гімназистам. Проте заступник міського голови Людмила Сосна заявила, що учням подарунки не потрібні, бо нібито проти їх вручення виступили батьки.

«Вона сказала: не треба ніяких подарунків, тому що прийшли батьки і просять нічого не вручати. На моє питання: чому так сталося, чиновник відповіла, що в країні нестабільна політична обстановка, Майдан, батьки не хочуть ніяких акцій і ніяких подарунків», – розповів Тримбач.

У розмові з місцевою пресою Сосна підтвердила цей факт.

«Він домовився з директором школи, але ми вирішили заручитися підтримкою батьків. Батьки висловили думку, що цих подарунків вони не хочуть. Кажуть: ми дітям самі купимо подарунки, не треба нам. Хочу сказати, що всією душею я розумію Анатолія, але є думка батьків», – прокоментувала Сосна.

Водночас у грудні міська влада роздавала в дитячих садах шоколадки до Дня святого Миколая. У січні – подарунки на новорічних заходах. Чотириста подарунків міські діти одержали від православної церкви до Різдва Христова. В жодному з цих випадків батьки не були проти подарунків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар