Світловодськ ризикує потонути в талих водах

Світловодське комунальне підприємство «Карат», на яке покладено відкачування «великої» води через систему дренажів та двох озер із нижньої частини міста (Табурище), можуть будь-якої миті відключити від електроенергії через несплату за її використання. 

Про це кореспонденту Першої електронної повідомив заступник міського голови з комунальних питань Олександр Сич.

Ціна питання, за його словами, 12 тисяч гривень – кошти з міського бюджету, що «зависли» на рахунках Держказначейства. Окрім цього, головний комунальник привернув увагу до замулення дренажів та двох озер у Табурищі, за посередництва яких талі та дощові води скидаються у Кременчуцьке водосховище. Засмічені мешканцями міста, які вивалюють туди побутове сміття, вони не здатні забезпечити необхідний пропуск стоків.

Відтак нинішня глибина озер нині становить у середньому 4 м, при їхній проектній глибині – 7 м. Сукупно ці фактори можуть призвести до «традиційного» весняного підтоплення обійсть табурян…

Усього на вирішення цієї проблеми потрібно понад 4 млн. грн. – на цю суму із Держбюджету вже котрий рік сподіваються тутешні власті, звертаючись із уже давно готовою проектно-кошторисною документацією і до «свого» нардепа у Верховній Раді, і до Кабміну, і до профільних міністерств, підсумував Сич.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар