На Маріупольському напрямку окупанти активно застосовують 82-мм та 120-мм міномети

фото із соцмереж

На Маріупольському напрямку ворог, як і раніше, систематично порушує режим тиші по всій лінії зіткнення.

Проте на півночі, під Мар’їнкою, обстановка дещо покращилася. Натомість епіцентр бойових дій – у приморському районі, на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. НЗФ активно застосовують 82-мм та 120-мм міномети. Окрім цього, поновилися ворожі обстріли в районі Докучаєвська. Вчора після півночі та до самого світанку окупанти вели  вогонь по українських позиціях у Тарамчуці.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку стався 1 ворожий обстріл, зокрема 6 мінометних та 1 снайперський.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, пише ІАЦ РНБО.

Нагадаємо, що вчора, 11 серпня, у зв’язку з провокаційними діями Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацією її дій на Донбасі Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС. Верховний Головнокомандувач наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних Сил України, Національної Гвардії, Прикордонної Служби та Служби безпеки України.

Луганський напрямок

Противник порушував режим тиші лише в темну пору доби, переважно ввечері. Ворожі обстріли наших позицій відбулися у Станиці Луганський, Жовтому (район Щастя) та Попаснянському районі. Двічі українські війська відкривали вогонь у відповідь. Під Попасною окупанти застосували міномет, випустивши по наших позиціях 8 мін.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Мінометні обстріли з боку НЗФ вчора відбулися на світлодарській дузі та авдіївській промзоні. Окрім цього, окупанти неодноразово порушували режим тиші в горлівській агломерації на ділянці фронту Зайцеве – Верхньоторецьке. Південніше, в районі Донецького аеропорту, вчора було тихо.

Основні бойові дії на лінії зіткнення розгорнулися після 16 години. Під час мінометних обстрілів противник випустив по наших позицій понад 70 мін. В Авдіївці відбулося 2 великих перестрілки між силами АТО та бойовиками. Обидві тривали 40 хвилин.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння, 2 – снайперських.

Вчора противник організував 3 розвідувальні польоти з використанням БПЛА – у районі Алмазної, Авдіївки, а також за маршрутом: Глинка – Комсомольське – Старобешеве – Донецьк – Ларине – Старобешеве – Комсомольське – Побєда. Звертаємо увагу, що третій БПЛА був запущений з російської території.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Втрати противника

За минулу добу 1 окупант загинув, 7 – отримали поранення. Втрати понесли так звані «5-а» та «7-а бригади», а також «9-й полк» російсько-окупаційних військ.

З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків

У Дебальцеве приїхали 3 вагони з боєприпасами, 5 цистерн з пальним, 3 платформи з вантажівками «Урал». На станцію Ровеньки доставлено 6 цистерн з пальним.

Служба безпеки України ліквідувала мережу інформаторів НЗФ «ДНР»

Оперативники затримали двох осіб, які збирали інформацію про переміщення та місця дислокації сил АТО. Інформаторами керувала мешканка Торецька Олена Чайковська, яка зараз проживає на окупованій території та веде підривну діяльність за вказівками російських спецслужб.

Крім того, ще двох осіб наші правоохоронці затримали у Старобільскому районі Луганської області, оскільки вони намагалися долучитися до бандформування «ЛНР».

Захисники України проходять навчання

На півдні України проходять тренування морських піхотинців з береговою артилерією. За підтримки авіації морпіхи та артилеристи відпрацьовують важливі елементи з охорони інфраструктури, протидіють ворожому десанту та знищують диверсійно-розвідувальні групи противника. Оборона півдня України – один з пріоритетів національної безпеки України, особливо на тлі брехливих та провокативних заяв російської верхівки та мілітаризації окупованого Криму.

11

Батальйон особливого призначення Донеччини тренується за стандартами армійських спецпризначенців.

Зараз бійці підрозділу перебувають на триденних польових навчаннях у Донецькій області, де відпрацьовують тактику дій та відбиття нападу умовного противника на відкритій місцевості. Подолавши 42 км пішого марш-кидку, поліцейські прибули на полігон, де розпочалося відпрацювання сценарію навчань.

За легендою, дві групи отримали завдання «прочесати» місцевість та зустрітись у визначеній точці збору для подальшого наступу на позиції ворога. Перешкодою для поліцейських стало озеро, яке вони перетнули на човнах. Навчання тривають.

21222324252627282929-129-229-329-429-529-629-7

Днями рота гвардійців з Дніпра провела взводні тактичні навчання з бойовою стрільбою особового складу. Військовослужбовці відточували свою майстерність під час ведення оборонних дій, підготовки та проведення наступу, а також відпрацювали вихід із бою.

3132

Нагороди героям війни

Президент України відзначив високими державними нагородами України 74 військовослужбовців, які захищали територіальну цілісність та суверенітет нашої держави в районі проведення АТО. 9 героїв отримали нагороди посмертно. 2 військовослужбовців отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 8 – ордени «За мужність» ІІІ ступеня, 63 – медалі «Захиснику Вітчизни».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар