В Авдіївці окупанти випустили по українським військовим понад 100 мін

На Донецькому напрямку попри тенденцію до загального зниження інтенсивності бойових дій, бандформування продовжують застосовувати важке озброєння, зокрема міномети та артилерію. Так, у Авдіївці, найгарячішій точці останніх тижнів вчора бойовики випустили по українських позиціях більше 100 мін та 5 снарядів крупнокаліберної артилерії.

Про це інформує ІАЦ РНБО.

Обстріли велися переважно вдень. Іншими районами застосування ворогом мінометів були Луганське, північні околиці Горлівки та селище Невельське Ясинуватського району. Також неодноразово ворог порушував тишу в районі Донецького аеропорту.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 19 ворожих обстрілів, половина яких – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Вчора противник порушив режим тиші поблизу Попасної та двічі у Кримському, що на північ від Бахмутської траси. Лише у другому випадку один з обстрілів був прицільним, решта – лише збройні провокації ворога.

Маріупольський напрямок

Тут доба розпочалася з потужних мінометних обстрілів сил АТО в районі Красногорівки.  Після першої години ночі встановилося затишшя, що тривало до пізнього вечора. Активні бойові дії на цих рубежах оборони відновилися близько десятої вечора, коли протягом двох годин по українських позиціях ворог випустив понад 50 мінометних мін.

У сусідній Мар’їнці після опівнічного мінометного обстрілу в чергове ворог порушив режим тиші вже після обіду, встигнувши провести до заходу сонця чотири збройні провокації із застосуванням гранатометів та кулеметів.

Далі на південь НЗФ порушували режим припинення вогню у Богданівці, Старогнатівці, Гнутовому, Водяному та Широкиному. Найбільш гаряче було в Широкиному, де бойовики в обід обстрілювали українські позиції з озброєння БМП, а ввечері протягом двох годин застосовували гранатомети та стрілецьку зброю проти наших захисників.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 28 ворожих обстрілів, третина яких – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення в ході бойових дій, ще 2 – підірвалися на розтяжках.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Також вчора на одному з полігонів в районі проведення АТО в ході занять з вогневої підготовки внаслідок розриву гранати отримали поранення шестеро військовослужбовців.

Інформація ГУР МОУ

Зафіксовано чергове постачання озброєння та військової техніки, боєприпасів і  паливно-мастильних матеріалів з території Росії для потреб бандформувань. Так, за повідомленням військової розвідки, до складу з паливо-мастильними матеріалами у місті Ровеньки надійшли 10 цистерн з пальним. Через пункт пропуску Довжанський на українсько-російському кордоні прослідував залізничний ешелон з військовою колісною та гусеничною  технікою. До Дебальцевого російське командування перемістило два вагони з боєприпасами.  Також через державний кордон України на ділянці Куйбишево – Маринівка відмічено переміщення змішаної колони військової техніки ЗС РФ  у складі танків, бойових броньованих машин, артилерійських установок та автомобільної техніки.

Також, як повідомляє ГУР МОУ, командування т.зв. «ДНР» підготовило наказ, який регламентує  порядок проходження військової служби за контрактом. Відповідно до нього, з 1 липня  мінімальний термін проходження служби за контрактом для бойовиків офіцерського  складу становить п’ять років, сержантського складу – три роки, а рядового складу –  один рік. З метою недопущення звільнення учасників НЗФ за власним бажанням,  у разі дострокового припинення контракту вони повинні виплатити компенсацію у  розмірі 75% від отриманого грошового забезпечення. Цей крок зумовлений некомплектом особового складу бойовиків т.зв. «ДНР», а також їхнім постійно зростаючим небажанням залишатись в лавах російських  окупаційних військ,

Тривають державні випробування нових катерів для українського флоту – «Аккерман» і «Бердянськ»

Під час чергового виходу в море перевірялася робота системи управління артилерійським вогнем, вузлів і механізмів електромеханічної бойової частини, зокрема, параметри головних двигунів. За свідченням офіцерів ВМС ЗСУ, катери демонструють добрі ходові якості.

11121314151617

Поширити:

Залишити коментар:

коментар