На Маріупольському напрямку українські військові відбили напад ворожої диверсійної групи

На Маріупольському напрямку вчора під Богданівкою сили АТО відбили напад ворожої ДРГ. Під прикриттям темряви близько 8 окупантів висунулися до наших позицій. Підійшовши на відстань 500 м, бойовики почали стрілянину.

Українські війська одразу відкрили вогонь у відповідь. Бій тривав близько 1 години, згодом противник відступив. За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, у Водяному одразу після опівночі противник почав потужний обстріл українських рубежів оборони. При цьому ворог, зокрема, також застосував міномети. Протягом 3 годин по наших позиціях було випущено 55 мін. Також мінометні обстріли з боку НЗФ відбулися у Павлополі у Широкиному.

Також протягом доби окупанти декілька разів порушували режим тиші практично по всьому фронту.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші у Лопаскиному та Новозванівці. Обидва обстріли були достатньо нетривалими.

Донецький напрямок

Незважаючи на загальне зниження інтенсивності бойових дій, минулої доби окупанти неодноразово відкривали вогонь з мінометів по всьому фронту – у Зайцевому, Авдіївці та Невельському. Це відбулося між 8 до 10 годиною, а також між 17 та 20 годиною – як в світлу, так і в темну пору доби.

Також дуже неспокійно вчора надвечір було у Луганському, де ворожі обстріли тривали близько 2 годин. Зазначимо, що при цьому противник застосовував БМП та снайперів.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Вчора противник організував 3 польоти ворожих БПЛА. Також, за повідомленням військової розвідки на західній околиці Горлівки зафіксовано роботу двох новітніх російських комплексів  радіолокаційної розвідки «Зоопарк-1».

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення.

Втрати противника

Минулої доби 5 окупантів загинули, 3 – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «3-я бригада», «9-й» та «11-й полки».

Вчора бойовики зі складу розвідувальної роти так званого «11-го полку» (Макіївка) російсько-окупаційних військ відмовилися виконувати бойовий наказ – провести розвідку боєм. У відповідь на погрози розстрілу на місці, окупанти зіграли на випередження – вбили начальника розвідки полку, кадрового російського офіцера.

Інформація ГУР МОУ

На Донбасі відбулася ротація підрозділів окупаційного контингенту ЗС РФ. Зокрема, замінено особовий склад двох ротних тактичних груп 18-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї армії (місце постійної дислокації – станиця Каліновская, Чечня) ЗС РФ. На окупованій території Донбасу ці частини мають розгорнути в Донецьку та Красному Лучі. Також на полігону «Кадамовскій», що розташований в Ростовській області (це 50 км до українського кордону) прибули до 80 військовослужбовців зі складу 3 окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (місце постійної дислокації – Тольятті). Найближчим часом вони мають бути перекинуті в Донецьк для проведення ротації інших підрозділів цієї ж бригади.

Нагадуємо, що саме у 3-й бригаді ГРУ проходили службу російські військовослужбовці Єрофєєв та Алєксандров, що були затримані нашими військовослужбовцями у травні 2015 року.

Криворізькі гвардійці затримали у Волновасі пособника НЗФ «ДНР»

З’ясувалося, що він перебуває у розшуку за базою СБУ і підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого статтею 258 Кримінального кодексу України «Терористичний акт».

Ще одного поплічника бойовиків СБУ затримала у Мар’їнському районі Донеччини. Місцевий мешканець активно допомагав представникам сепаратистів у проведенні псевдореферендуму 11 травня 2014 року, будував для бойовиків блокпости, забезпечував їх паливно-мастильними матеріалами, а також фіксував переміщення українських військових на лінії розмежування та особисто передавав бандформуванням зібрані дані.

Вчора 27-річний мешканець міста Білозерське Добропільської міськради Донецької області намагався сховати у лісосмузі вивезений з Авдіївки гранатомет. Також переселенець з Шахтарська хотів пронести гранати через блокпост у Волноваському районі. Всі ці небезпечні знахідки вилучені правоохоронцями.

Військовослужбовці Повітряного командування «Захід» беруть учать у командно-штабних тренуваннях

Зокрема, командири та начальники відпрацьовують питання управління силами під час відбиття ударів противника з повітря. Особливо високу ефективність показують бойові обслуги зенітних ракетних військ та радіотехнічних військ.

1112

ІАЦ РНБО
Поширити:

Залишити коментар:

коментар