На Донеччині окупанти випустили понад 260 мін – рекордну кількість за літо 2016 року

фото із соцмереж

Сьогодні Україна відзначає День Високомобільних десантних військ ЗСУ – свято мужніх людей і справжніх патріотів, які героїчно захищають Україну на Донбасі.

Пліч-о-пліч з побратимами по зброї з інших родів та видів військ українські десантники золотими літерами вписали до українського військового літопису свої героїчні операції. Україна пишається героями Донецького та Луганського аеропортів, битви за Савур-Могилу, жорстоких боїв у секторі Д, серпневих рейдів окупованою територією. П’ять українських десантних бригад – 25-а, 79-а, 80-а, 81-а, 95-а, шість десантників-Героїв України – Ігор Герасименко, Михайло Забродський, Ігор Зінич (посмертно), Іван Зубков (посмертно), Олександр Порхун, Тарас Сенюк (посмертно), повні кавалери орденів Богдана Хмельницького та «За мужність» Максим Миргородський та Павло Чайка – це гордість українського війська. Ми схиляємо голови перед загиблими воїнами та вітаємо зі святом живих «крилатих піхотинців» – чинних військовослужбовців та ветеранів.

На Донецькому напрямку тривають активні бойові дії по всій лінії фронту. Минулої доби ворог не застосовував ствольну артилерію, проте, як і раніше, щедро стріляє з мінометів. На всьому Донецькому напрямку по наших позиціях було випущено понад 260 мін – це рекордна кількість за літо 2016 року.

Основні гарячі точки: світлодарська дуга, Зайцеве-Майорськ, авдіївська промзона, Опитне. Саме на цих рубежах дії окупантів були особливо нахабними, тому сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 36 ворожих обстрілів, зокрема 22 – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші у Кримському та Попасній. На обох позиціях окупанти здійснили по 2 обстріли у темну пору доби. Один із них був мінометним, та ще один – снайперським.

Таким чином, всього на Луганському напрямку вчора сталося 4 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найгарячіше вчора було у Красногорівці та на ділянці фронту Гнутове – Широкине.

І в світлу, і в темну пори доби окупанти активно застосовували важке озброєння, випустивши по наших позиціях понад 130 мінометних мін. Згідно зі статистикою, найкоротший обстріли тривав 15 хвилин, найдовший – понад 2 години.

Окрім цього, окупанти порушили режим тиші і на інших рубежах, де зазвичай спокійно – Новомихайлівці, Тарамчуку, Гранітному.

Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 3 польоти ворожих БПЛА. Також противник веде постійну радіоелектронну розвідку. Зокрема, у районі села Роздольне на окупованій території, що на схід від Старогнатівки, виявлено роботу комплексу радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби МКТК-1А «Дзюдоіст» російського виробництва.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення.

Також уже третій день українські лікарі борються за життя мешканця села Лопаскине Новоайдарського району Луганської області.

Три дні тому, рано вранці 30 липня, він підірвався на вибуховому пристрої на березі річки Сіверський Донець. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Інформація ГУР МОУ

Вчора окупанти зі складу так званого «6-го полку» противника (Стаханов) пограбували магазин у сусідньому м. Кіровськ. Виїжджаючи з міста з награбованим, автомобілі грабіжників були обстріляні невідомими месниками. Внаслідок інциденту одна з машин («Нива Тайга») залишилися на місці, оскільки отримала пошкодження двигуна. Її номерний знак – російського зразка з 61-го регіону (Ростовська область).

На Харківщині член НЗФ «ДНР» скористався програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» та став співпрацювати з правоохоронцями

Уродженець і мешканець Донецької області навесні 2014 року долучився до лав «казаків», проте швидко розчарувався у ідеях сепаратизму та залишив бандформування, після чого переховувався від нового «призову» бойовиків на окупованих територіях. Дізнавшись про програму СБУ, чоловік виїхав до Харкова. Триває слідство, за підсумками якого можливе звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності, якщо він не скоїв злочинів, перебуваючи у лавах НЗФ.

Вчора співробітники СБУ затримали у столиці агітатора сепаратистської організації «Київська народна республіка»

Чоловік розмістив на комп’ютерах однієї з соціальних установ Києва електронні версії листівок із закликами до створення злочинної сепаратистської організації, подібної до НЗФ «ЛНР/ДНР».

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника, правоохоронці виявили в електронній пошті листи від адресатів з окупованих територій з макетами сепаратистських «агіток». Також у зловмисника були вилучені матеріали із закликами до проведення сепаратистської акції з назвою «народний референдум про створення т.зв. «Київської республіки».

1112

Вчора на посту в селищі Мангуш, що за 18 кілометрів від Маріуполя, під час перевірки авто поліцейські вилучили 4 гранати РГД-5, 2 гранати Ф-1 та 2 гранатомети РПГ-18.

Власник «арсеналу» – священик, який повертався додому з району проведення АТО і планував за допомогою гранат глушити рибу – тобто займатися браконьєрством.

21222324

Курсанти-зв’язківці Національної академії НГУ пройшли стажування у Києві

За кожним гвардійцем закріплено досвідчених офіцерів-наставників, які передають їм свій досвід. Гвардійці вивчали особливості проходження служби в бойовій частині, специфіку роботи з технікою та засобами ведення переговорів і передачі інформації.

ІАЦ РНБО
Поширити:

Залишити коментар:

коментар