За добу поранено четверо українських військових (РНБО)

Луганський напрямок. Противник продовжує порушувати тишу лише із настанням сутінок. Ряд ворожих збройних провокацій із застосуванням мінометів відбувся на північ від Бахмутської траси. Більшість обстрілів були неприцільними.

Водночас поблизу Попасної ворог не зменшує свою бойову активність. Так, із заходом сонця бандформування відкрили вогонь проти сил АТО з мінометів, озброєння на БМП, гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Обстріл тривав більше півтори години.

Всього на Луганському напрямку вчора бойовики порушували режим припинення вогню 6 разів. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок. Бойова активність ворога знову зросла. У порівнянні з добою раніше, кількість обстрілів збільшилася майже вдвічі і склала 39. Окрім того, почастішали випадки застосування ворогом мінометів.

Так, кількість мін, випущених по позиціях сил АТО, за підрахунками військових, склала більше 220, що є абсолютним рекордом попередніх семи днів.

Авдіївська промзона залишається й надалі районом найбільшої бойової активності противника. На неї припадає третина усіх порушень тиші з боку ворога на Донецькому напрямку. У промзоні бойовики вдень обстрілюють наших військових з мінометів та гранатометів, а ввечері розпочинають артилерійські обстріли, що тривають до пізньої ночі. Вчора з 11-ї години вечора з південно-східного напрямку бойовики провели гарматний обстріл цих позицій тривалістю менше години. За цей порівняно короткий проміжок часу вони випустити більше 110 снарядів.

Тривають бойові дії середньої інтенсивності на світлодарській дузі та на північних околицях Горлівки. Нарівні з важкими мінометами, там ворог застосовує й снайперську зброю.

У районі Донецького аеропорту ворог вчора активізувався пізно ввечері. Зокрема, вже вдруге за тиждень захисники летовища попали під артилерійський вогонь противника в районі села Піски.

Маріупольський напрямок

Найбільша активність ворога простежувалася у Мар’їнці. Там вперше за добу сили окупантів порушили перемир’я рано вранці, обстрілявши сили АТО з мінометів. На цьому сили окупантів зупинилися до 7-ї вечора, коли під прикриттям вогню з мінометів та гранатометів двома диверсійно-розвідувальними групами ворог атакував позиції наших військових з двох різних напрямків. За менш ніж дві години ворога було відкинуто, і завдяки злагодженим діям українських захисників втрат особового складу вдалося уникнути. Натомість, загальні втрати противника у двох бойових зіткненнях склали до 8 осіб. Занепокоєні черговими бойовими втратами, у Мар’їнці бойовики режим припинення вогню не порушували до кінця доби.

У сусідній Красногорівці після 11-ї години вечора відбулися три мінометні обстріли сил АТО. Ще ряд збройних провокацій переважно без застосування важкого озброєння, відбувся на південній ділянці лінії фронту – у Талаківці, Водяному та Широкиному.

Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 25 ворожих обстрілів, що вдвічі більше ніж добою раніше.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, четверо бійців отримали поранення.

Втрати противника

Минулої доби 1 окупант загинув, 12 – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «7-а бригада» та «9-й полк» російсько-окупаційних військ.

І насамкінець – новина про хід тренувань наших військових.

Завершилися міжнародні навчання «Сі Бриз-2016», які тривали 13 днів у північно-західній частині Чорного моря, гирлі річки Дунай, Одеській і Миколаївській областях

Учасники з 16 країн виконували завдання в морі, на суходолі, в повітрі і під водою. Підсусмкова статистика «Сі Бризу»: корабельний склад пройшов 4285 морських миль, сухопутний компонент здійснив 454 стрибки з парашутом та 619 безпарашутних десантувань, 3 морських і 1 річковий десант, 2 подолання водних перешкод, 2 артилерійські стрільби і 15 стрільб зі стрілецької зброї.

Авіація здійснила 149 польотів, загальний наліт склав 166 годин. Підводники здійснили 137 занурень, їх загальний час перебування під водою становить 75 годин. Під час навчань війська з різних країн провели низку спільних операцій, які раніше не практикувалися на «Сі Бриз». Це спільна амфібійна операція, одночасне десантування особового складу парою літаків, передача вантажів вертольотами між кораблями на зовнішній підвісці, розгортання понтонних переправ тощо.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар