Сергій Коваленко: Підприємець, через якого потруїлися люди, повинен відшкодувати державі кошти

Фото - офіційний сайт Кіровоградської ОДА

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко відвідав Благовіщенське, де днями сталося одразу декілька резонансних подій, серед яких і подвійне отруєння в місцевому кафе.

Про візит замглави ОДА повідомляє офіційний портал облдержадміністрації.

Читайте також: Кіровоградщина: перевірка за двері – у кафе знову отруїли людей

Як повідомляється, Сергій Коваленко відвідав інфекційне відділення районної лікарні, де на лікуванні перебувають місцеві жителі, які отруїлися 19 липня під час поминального обіду у місцевому кафе “Серж”. А 21 липня у цьому ж закладі харчування під час святкування хрестин отруїлися ще 11 чоловік. Всього внаслідок масового отруєння постраждали 46 людей.

Усім, хто звернувся до районної ЦРЛ із симптомами отруєння, було надано кваліфіковану медичну допомогу, половина з них вже виписана з лікарні.
Кафе, де сталося масове отруєння, на сьогодні закрите, а по відношенню до власника цього закладу, який, як виявляється, взагалі не мав ліцензії на надання послуг громадського харчування, порушено кримінальну справу, проводяться відповідні слідчі дії.

Під час оперативної наради, що відбулася в райдержадміністрації, Сергій Коваленко наголосив, що окрім шкоди, завданої здоров’ю людей, та відповідальності за вчинений дії, підприємець, з вини якої сталося масове отруєння людей, має відшкодувати у повному обсязі кошти, що були витрачені державою на лікування постраждалих. – Це чималі кошти, що мають бути спрямовані на центральну районну лікарню, аби можна було надавати людям якісні медичні послуги, – наголосив посадовець.

Звертаючись до учасників наради, зокрема, до керівництва району, керівників органів місцевого самоврядування та до громадських активістів, Сергій Коваленко відзначив наступне:

– Ми всі добре знаємо, що відбувається у наших населених пунктах, і в тих випадках, коли вчинюються будь-які протиправні дії, здійснюється незаконна діяльність, що загрожує здоров’ю та життю людей, ніхто не має залишатися осторонь, аби у майбутньому не допустити повторення ситуації, що сталася у Благовіщенському.

Сергій Коваленко також повідомив, що за результатами засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення провести позапланові перевірки в усіх закладах торгівлі та громадського харчування області на наявність медичних книжок у працівників та дозволів на здійснення відповідних видів діяльності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар