Юні легкоатлети Кіровоградщини успішно виступили на чемпіонаті України

Як повідомляє прес-центр ФЛАКО, у Запоріжжі завершився юнацький чемпіонат України в приміщенні, де брали участь більше 1000 учасників з усіх куточків України. На цих представницьких змаганнях, які були першим кроком відбору до юнацьких Олімпійських ігор 2014 року, збірна Кіровоградської області здобула рекордних 5 нагород, а в командному заліку посіла 9-те місце, піднявшись на 4 сходинки вище ніж на минулорічному юнацькому чемпіонаті нашої країни.

У другий день юнацького чемпіонату України до манежу спорткомплексу «Запоріжсталь» завітали віце-президент ЄА (Європейська легкоатлетична асоціація) Карел Пильни та президент ФЛАУ Ігор Гоцул. Пильни також взяв участь у церемонії нагородження чемпіонів та призерів змагань.

Кіровоградська збірна брала участь в юнацькому чемпіонаті в складі легкоатлетів СДЮШОР-2, ДЮСШ «Спартак-2002», ДЮСШ-2, ОКДЮСШ «Колос» міста Кіровограда, а також районі ДЮСШ Новомиргорода, Гайворона та Олександрівки. Першу медаль в актив збірної приніс Євген Неруш з Малої Виски (ДЮСШ «Спартак-2002», тренер Олександр та Ігор Шостак). Слідом за Євгеном срібну медаль чемпіонату з бігу на 400мз результатом 56.97с.принесла учасниця юнацького чемпіонату світу Яна Качур (ДЮСШ «Локомотив» м. Гайворон, тренер Валерій Кузь).

Другий день змагань приніс нам очікуване золото чемпіонату та дві срібні медалі. Свою другу нагороду здобула ЯнаКачур, яка впевнено перемогла в бігу на 200 метрів із результатом 25.43с (норматив кандидата в майстри спорту) серед дівчат. У секторі для потрійного стрибка сріблом відзначилася вихованка СДЮШОР-2 (тренер Геннадій Здітовецький) Анастасія Думчева. Настя 4-ма сантиметрами поступилася переможниці, показавши високий результат 12м 34 см. Також в перший день змагань Анастасія посіла 5 місце в секторі для стрибків у довжину з результатом 5м 39см., програвши бронзовій призерці всього5 сантиметрів. Ще одну медаль юнацького чемпіонату України здобула збірна Кіровоградської області з комбінованої естафети 100м+200м+300м+400м. Квартет у складі бронзового призера з бігу на 60м Євгена Неруша (маловисківське відділення ДЮСШ «Спартак-2002», тренер Олександр та Ігор Шостак), Євгена Царенка (ДЮСШ-2, тренер В’ячеслав Нищеменко), Володимира Кожухівського(ДЮСШ Олександрівська, тренер Вадим Приймак), Дениса Піменова (Новомиргородська ДЮСШ, тренер Олександр Дарієнко) виборов срібну медаль з результатом 2 хв. 06с.

У ФЛАКО відзначають і успіхи інших легкоатлетів команди.
Високийрезультат-52.7с. на дистанції 400м.показаввихованець Новомиргородської ДЮСШ Денис Піменов. Підопічний Олександра Дарієнка посів почесне 6 місце серед юнаків, які на рік старше за Дениса. Замкнула шістку кращих стрибунів потрійним вихованка ДЮСШ-2 (тренер В’ячеслав Нищеменко) Альона Дюбанова, яка під керівництвом нового наставника досягла особистого рекорду -11м 59см.

Невтомлюються радувати учні одного з найкращих тренерів області Геннадія Здітовецького. 5 та 6 місце спартаківців Ігора Кушнікова та Євгена Балаєнка (СДЮШОР-2) в стрибках у висоту (195см та 190см відповідно) всиляють віру в нові перемоги.

Жіноча четвірка в складі Катерини Дзюбіної та Анни Гвритішвілі (СДЮШОР-2, тренер Володимир та Наталья Абраменко), Яни Качур та Анастасії Думчевої в комбіновані естафеті посіла 8 місце.Особистими рекордами та бажанням перемагати відзначилися Анастасія Каргаполова,Аріна Бичкова, Ганна Медведєва,Микола Медведенко, Ілона Заіка, Ганна Кучеренко, Юлія Петренко та Дарина Павлюк.

У загальному заліку серед ДЮСШ України команда СДЮШОР-2 імені В. Верхоланцева посіла 6–те місце, а Кіровоградська область здобула 9-те місце серед областей (у 2013 році – 13-те місце).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар