В онкодиспансері створять центр радіологічного лікування вартістю 25 млн. євро

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух відвідала обласний онкологічний диспансер, де ознайомилася з проектом будівництва центру радіологічного лікування та оглянула систему променевої терапії – основну складову лікування онкологічних захворювань.

За словами головного лікаря Костянтина Яриніча, променева терапія в онкодиспансері, здійснюється в основному на застарілому обладнанні: у деяких апаратів термін експлуатації закінчився 10-15 років тому, інші ж, наприклад, взагалі не використовуються у цивілізованих країнах світу.

Технічне оснащення, необхідне для радіологічного відділення дорого коштує, тому доводиться шукати підтримки за кордоном. Нині тривають переговори про реалізацію в Кіровоградському онкодиспансері американо-українського проекту сучасного центру радіологічного лікування онкохворих вартістю 25 мільйонів євро.

За умовами проекту, крім постачання та встановлення обладнання, корпорація-виробник забезпечуватиме ще й навчання кіровоградських спеціалістів за кордоном – у провідних європейських клініках.

За матеріалами управління преси Кіровоградської ОДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар