Директор світловодського музею, попрацювавши на конференції, відкрив у себе виставку (ФОТО)

Нещодавно в провідній обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського, в рамках 75-річчя утворення Кіровоградської області, було проведено репрезентабельну науково-практично конференцію «Історія Кіровоградщини у дзеркалі книги (1939-2013 рр.).

Примітна деталь – серед цілого сонму митців, істориків, культурологів з Кіровограда, був єдиний представник із, так би мовити, периферії. А саме – директор світловодського краєзнавчого музею Віктор Сергєєв. А конференційна доповідь його була далеко не периферійна, а можна сказати, оригінальна та унікальна – він ознайомив колег-учасників із фотографіями, які прикрашають чисельні книги про наше місто. Але Сергєєв не обмежився лише доповіддю – безпосередньо на конференції ним була розгорнута міні-виставка світлин із закарбованими у них важливими віхами історії Світловодська, який, також, у червні 2014 року відзначатиме свій 60-річний ювілей.

А щойно повернувшись, директор цього понеділка відкрив у своєму музеї виставку робіт нині покійного художника Володимира Середенка. Про це кореспондентові Першої електронної повідомив син митця Микола, відомий у місті та районі популяризатор їхніх туристичних принад, а також член молодіжної ради при голові Кіровоградської ОДА.

У такий спосіб він вирішив вшанувати свого батька, який відійшов у Вічність майже десять років тому. На вернісажі представлені роботи із чорноморськими сюжетами, які надихали майстра під час його проживання в Одесі – «Білгород – Дністровська фортеця», «Баркас» тощо. Час його проживання у селі Нагірне, також, знайшов свій відбиток на полотнах «На околиці Світловодська», «Місячна ніч», «Літній ліс» та інших. Окрім цього на виставці представлені натюрмортні та портретні роботи. Всього ж в активі Володимира Середенка налічується близько тисячі полотен, виконаних маслом, аквареллю та графічних робіт. Більшість із них зберігаються нині як у державних музеях України, так і приватних колекціях в Одесі, Києві, Кіровограді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар