Минулої доби на українські позиції у Авдіївській промзоні та біля Горлівки окупанти випустили більше 200 мін

фото із соцмереж

Дві третини усіх випадків порушення тиші на Донецькому напрямку припадають саме на міномети. Так, за минулу добу на українські позиції у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки ворог випустив більше 200 мін, повідомляє ІАЦ РНБО.

Донецький напрямок

Обстановка залишається складною. Попри те, що кількість обстрілів за минулу добу зменшилася у порівнянні з попередньою, противник продовжує активно та відкрито застосовувати важкі міномети та артилерію, заборонені Мінськими домовленостями.

Вчора після опівночі і до сходу сонця противник, що засів у Гольмівському, неодноразово обстрілював сили АТО, які займають оборону на північ від ворожих позицій. При цьому бойовики застосовували міномети та гармати калібру 122 мм.

На Світлодарській дузі у районі селища Луганське вдень обстріл вів ворожий снайпер, а пізно ввечері там бойовики провели короткий обстріл сил АТО з БМП та автоматичних станкових гранатометів.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку  відбулося 19 ворожих обстрілів.

Луганський напрямок

Вчороа бойова активність ворога дещо знизилася. Зокрема, у Попаснянському районі зберігалася абсолютна тиша.

У Станиці Луганській бойовики рано вранці та пізно ввечері провели по одному обстрілу позицій сил АТО: у першому випадку задіявши БМП та гранатомети.

Також на північ від Бахмутської траси, поблизу села Кримське Новоайдарського району, відбулися дві короткотривалі збройні провокації ворога.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку було 4 випадки порушення режиму припинення вогню. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Маріупольський напрямок

На один менше обстріл вчора було зафіксовано тут – 18 разів там ворог порушив режим тиші. З них, 5 разів НЗФ відкривали вогонь з важкого озброєння.

Зокрема, у Красногорівці сили окупантів обстрілювали українських військових з мінометів, артилерії та озброєння на БМП лише в темну пору доби. Наші захисники відкривали вогонь у відповідь. У сусідній Мар’їнці – порівняно спокійно – ворог застосовував лише стрілецьку зброю.

Далі на південь, поблизу Гранітного, надвечір бойовики використали протитанкові гранатомети.

Неподалік Азовського моря, а саме у Гнутовому, бандформування відкривали вогонь з гранатометів та мінометів. У Широкиному зберігається напружена обстановка: ворог веде обстріли сил АТО, не застосовуючи при цьому важкого озброєння.

Минулої доби противник використовував БПЛА на Донецькому напрямку. Зазначимо, що ворог проводить розвідку не лише на передовій, а й у тактичній глибині оборони сил АТО.

Незважаючи на обстріли, українські сапери не припиняють роботи з розмінування прифронтових територій

Лише за останній тиждень, сапери знешкодили 469 вибухонебезпечних предметів, убезпечуючи життя своїх побратимів та мирних мешканців в районі проведення АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Втрати противника

Минулої доби 6 окупантів загинули, 5 – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «4-а бригада» (Алчевськ), «9-й полк» (Новоазовськ), «11-й полк» (Макіївка) російсько-окупаційних військ. Саме макіївський полк бойовиків, що веде бої в авдіївській промзоні, вчора втратив найбільше бійців. Відома прізвища двох загиблих: це 27-річний навідник-оператор Федір Малютін та 20-річний кулеметник Віталій Горєвой. Також військова розвідка доповідає, що офіцери ЗС РФ з Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ), які відповідальні за виробництво пропаганди для окупованих територій, спільно зі співробітниками російського телевізійного каналу «Лайфньюз» підготували фальшиві постановочні відеоматеріали, спрямовані на дискредитацію сил АТО. Зокрема, українські війська планують звинуватити у використанні так званих «фосфорних боєприпасів».

Українські правоохоронці затримали бойовика 

Поліцейські Бахмута затримали місцевого мешканця, який перебував у лавах бандформувань з листопада 2015 року і працював під керівництвом російського військового інструктора. В минулому затриманий неодноразово сидів у колонії, а серед бойовиків прославився як зв’язківець, що налагоджував рації та польовий зв’язок штабу з передовою. Крім того, він також завантажував боєприпаси до мінометів у машини, щоб далі везти їх на передову. Зрештою, бойовик покинув незаконне збройне формування і втік до Світлодарська, де його виявили і спіймали українські поліцейські.

Служба безпеки України вилучила боєприпаси у торговця зброєю в Дніпрі

Під час обшуку помешкання зловмисника, оперативники вилучили кілограм артилерійського пороху, більше 2 тисяч набоїв різного калібру, тротилову шашку і гранату Ф-1, і ще чотири запали до ручних гранат. У квітні 2016 року СБУ вже затримала трьох спільників зброяра в Одесі у яких вилучили два пістолети, гвинтівку та набої з піротехнічними засобами.

Українські військовослужбовці продовжують посилені тренування

Воїни-десантники розпочали командно-штабні тренування з нічного маршу. По прибуттю військовослужбовці облаштували польове містечко та відпрацювали навички з маскування та з обладнання фортифікацій позиції.

Тривають широкомасштабні навчання ЗСУ «Літня гроза – 2016»

У заняттях беруть участь штаби різних видів та родів військ всіх рівнів. Окрема увага приділяється територіальній обороні. У ході «Літньої грози» штаби поліпшать планування та управління силами, в тому числі в умовах воєнного стану. Цього разу одним з пріоритетів навчань є відбиття повітряного нападу противника.

Інформація ГУР МОУ

З Росії прибуло чергове підкріплення для окупантів. На станцію Ровеньки прибули 6 цистерн з паливно-мастильними матеріалами, 6 паливозаправників та 4 вагони із запчастинами до озброєння та військової техніки. На нафтобазу у Луганську, що розташована за адресою вул. Руднєва, 60, заїхали 20 паливозаправників з паливно-мастильними матеріалами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар