Суд відібрав у депутата Олійника 50 гектарів землі

Суд визнав недійсними договори оренди і зобов’язав фермерське господарство «Олійник» повернути Головному управлінню Держземагентства у Кіровоградській області три земельні ділянки загальною площею 50,5 га. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 28 січня цього року.

Про це повідомляють «Наші гроші».

У серпні 2012 року ФГ «Олійник» перемогло на земельних торгах і отримало в оренду на 10 років ділянки площами 8,4 га, 14,6 га та 27,5 га, що розташовані на території Глинської сільради, для ведення товарного сільгоспвиробництва.

Як вказав суд, передача ділянок в оренду пройшла з порушенням. У період проведення аукціону якраз вносилися зміни до Земельного кодексу, і в день торгів ці зміни вже діяли. Відтак передача землі в оренду мала відбуватися згідно з новими нормами.

Натомість Світловодська РДА при проведенні аукціону керувалася Тимчасовим положенням, затвердженим Кіровоградською облрадою у травні 2007 року. А це положення не поширюється на передачу в оренду ділянок сільськогосподарського призначення.

Крім того, договори оренди відповідно до нових норм Світловодська РДА і ФГ «Олійник» мали укласти безпосередньо в день проведення торгів. А вони були підписані лише через місяць.

Засновником і директором ФГ «Олійник» є депутат Глинської сільради Анатолій Олійник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар