Мінпром і досі не вирішив долю Побузького феронікелевого

Міністерство промислової політики має намір вивчити можливість виключення дотаційних сертифікатів з оптової ціни електроенергії для Побузького феронікелевого комбінату.

Про це Українським новинам повідомив міністр промислової політики Михайло Короленко.

За його словами, з питання виключення дотаційних сертифікатів з оптової ціни електроенергії комбінат звернувся в міністерство близько 2 місяців тому, і на цей момент міністерство розглядає це питання.

Короленка не уточнив перспектив надання підприємству пільгових тарифів на електроенергію, зазначивши , що для цього міністерству необхідно насамперед вивчити його економічну діяльність.

Як відомо, 1 жовтня 2012 року Кабінет Міністрів виключив дотаційні сертифікати з оптової ціни електроенергії для електрометалургійних підприємств (середньомісячне споживання яких за підсумками 2011 року склало більше 60 млн кВт-год і питома вага електроенергії у складі собівартості продукції яких перевищує 30 %) з 1 жовтня 2012 року до 1 березня 2013-го.
Після цього термін дії цієї постанови неодноразово переносився , і на даний момент — це період з лютого по грудень 2013 року.

Нагадаємо, у липні з’явилася інформація, про те, що 1159 працівників Побузького феронікелевого комбінату (Голованівський район) планують звільнити. Причиною цього стала складна економічна ситуація на підприємстві. Одним з виходів із неї керівництво ПФНК вважало входження до списку підприємств, на які поширюється дія Меморандуму про взаєморозуміння між Кабміном і електрометалургійний підприємствами. Тоді, коментуючи ситуацію УЦ, заступник голови ОДА Олександр Чернявський підтвердив: ПФНК умовам Меморандуму відповідає, а отже може претендувати на пільги, передбачені ним, і зменшити витрати на споживану електроенергію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар