Поблизу Луганського бойовики протягом 50 хвилин випустили 70 мін по українських позиціях

фото із соцмереж

На Донецькому напрямку обстановка залишається найбільш загрозливою. Противник активно застосовує міномети, зокрема у світлу пору доби. Найпотужніший обстріл з мінометів відбувся на світлодарській дузі: поблизу Луганського протягом 50 хвилин ворог випустив 70 мін по наших позиціях.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко повідомляє ІАЦ РНБО.

Найбільш важкі, практично цілодобові бої тривають в авдіївській промзоні. Окрім мінометів, противник застосовував тут і ствольну артилерію. Бойовики не припиняють спроб посунути фронт на захід, щоб розблокувати свої комунікації на Ясинуватській розв’язці і підвезти більше важкого озброєння і боєприпасів на передову. Окупанти атакували зі східного напрямку (рубежі Ясинувата – Мінеральне). Українські війська, що обороняють цей район, одразу ж відкривають вогонь у відповідь зі штатного озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Також вчора надвечір ворог активізувався у Зайцевому та Майорську. Ворожі обстріли тривали не менше 5 годин. Крім цього, порушення режиму тиші з боку противника відбулися у Новоселівці та Опитному. При цьому противник активно застосовував міномети та бронетехніку.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Вчора відбувся 1 мінометний обстріл наших позицій з боку НЗФ. Це сталося поблизу с. Новоолександрівка Попаснянського району.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося 2 мінометних обстріли з боку НЗФ – у Талаківці та Широкиному. Обидва були достатньо короткотривалими.

Натомість окупанти активізували вогонь з інших видів озброєння по всій лінії зіткнення. Зокрема, інтенсивні перестрілки між силами АТО та противником відбулися у Мар’їнці, передмістях Докучаєвська, районі Старогнатівки. Зазначимо, що на відміну від минулих днів, ці інциденти трапляються і вдень. Спокійних ділянок на лінії зіткнення немає – противник регулярно проводить ротацію особового складу на передовій і готує їх до подальшої війни. Окрім цього, під прикриттям цих збройних провокацій ворог підтягує на передову важке озброєння, зокрема танки, і продовжує інженерне обладнання позицій.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку було 25 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Противник вів повітряну розвідку, використавши 3 БПЛА. З метою дискредитації сил АТО російсько-окупаційні війська фальсифікують відомості, отримані за допомогою БПЛА. Зокрема, проросійські ЗМІ активно публікують ці фото- та відеоматеріали зі зміненими датами та часом зйомки.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 6 – отримали поранення. Окрім цього, ще 2 солдатів отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Вчора у лісопосадці поблизу села Луганське Бахмутського району Донецької області на розтяжці підірвався місцевий мешканець. Чоловік був доставлений до лікарні, де йому була надана необхідна медична допомога.

Втрати противника

Вчора знищено 7 та поранено 9 окупантів зі складу так званих «3-ї бригади» (Горлівка), «7-ї бригади» (Дебальцеве), «100-ї бригади» (Донецьк), «9-го полку» (Новоазовськ), «11-го полку» (Макіївка).

Найбільші втрати понесли підрозділи так званої «3-ї окремої мотострілецької бригади» противника, які проводили обстріли наших позицій та намагалися проводити диверсійно-розвідувальні вилазки в районі Зайцевого та Майорська. Зазначимо, що командир так званої «3-ї бригади» відмовився виділити пальне для транспортування поранених бойовиків до горлівської лікарні, через що 2 поранених померли на місці.

Також тривають негаразди в так званому «9-му полку» російсько-окупаційних військ. Командир цього підрозділу отримав догану за низьку підготовку новоприбулих вояків та приховування реальних втрат особового складу. Офіційна доповідь за підсумками службового розслідування свідчить, що з кінця червня 2016 р. вбито 14 та поранено 37 бойовиків з цього так званого «полку».

Вчора на території Далекосхідного вищого командного загальновійськового училища (м. Благовещенськ) відбулась панахида за полковником ЗС РФ Алєксандром Бушуєвим – командиром так званої «7-ї бригади» російсько-окупаційних військ. Нагадуємо, що цей російський офіцер загинув між Харцизьком та Макіївкою 5 днів тому, коли його машина натрапила на фугас, завбачливо встановлений недоброзичливцями полковника на залізничному переїзді.

Незважаючи на важкі бої в авдіївській промзоні, там проводяться саперні роботи

Крім знешкодження мін і саморобних розтяжок, наші бійці часто натрапляють на боєприпаси до гранатометів та міни калібром 82 та 120 міліметрів. Кожного дня сапери-десантники ризикують власним життям заради безпеки мирних мешканців та своїх побратимів.

Правоохоронці затримують бойовиків

Встановлено, що мешканець села Максимільянівка Мар’їнського району Донецької області розповів, що в 2014 році його знайомий на прізвисько «Кірюха» запропонував йому стати до лав НЗФ «Восток» і зарплату – 10 тисяч російських рублів на місяць. Чоловік отримав позивний «Новосел» та вартував на блокпосту в Донецьку, озброєний автоматом Калашникова. Обіцяних грошей він так і не отримав, тому й втік назад до рідного села, де й переховувався до останнього часу.

СБУ затримала чиновника у Слов’янську, який співпрацював з бойовиками

Встановлено, що зловмисник доставляв бойовикам техніку та будівельні матеріали під час окупації міста у 2014 році.

Оперативники провели 8 обшуків та вилучили схованку зі зброєю, що містила 9 пістолетів та 2 револьвери, 4 мисливські рушниці, автомат Калашникова та карабін, а також 11 бронежилетів.

Підрозділи ЗСУ інтенсивно тренуються, щоб поліпшити бойові навички і дати гідну відсіч ворогу

Артилеристи-захисники Маріуполя провели стрільби та тренувалися корегувати та управляти вогнем. Головною метою цих тренувань була удосконалення практичних навичок командирів і штабів в управлінні підрозділами. Наголошуємо, що ці заняття проходять на визначених відстанях від лінії зіткнення згідно з Мінськими домовленостями, які Україна неухильно виконує.

Також вчора завершився курс навчання саперів-інструкторів у Хмельницькій області.

Протягом чотирьох тижнів представники Центру розмінування ЗС Німеччини навчали своїх українських колег знешкоджувати вибухонебезпечні пристрої.

Українські військові лікарі надають допомогу пораненим військовослужбовцям, що втратили кінцівки.

Зокрема, сьогодні 92% захисників України, які потребують протезування, отримали протези. Більшість з них була зроблена на українських підприємствах.

З Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків

6 липня до Іловайська прибуло 15 залізничних цистерн з  паливно-мастильними матеріалами та 4 вагони з боєприпасами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар