В Олександрійському районі 150 дітей-сиріт не мають житла

З 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей РДА, 150 – не мають житла.


Такі дані оприлюднив фахівець служби у справах дітей Олександрійської РДА Ярослав Коряковцев під час колегії РДА.

Він повідомив, що моніторинг, проведений його службою, виявив таку ситуацію: з 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які станом на 20 січня 2014 року перебувають на первинному обліку служби у справах дітей РДА, 5 – мають житло на праві власності, 45 – на праві користування, 150 дітей не мають житла.

Ярослав Коряковцев також зазначив, що на території району знаходиться два інтернатних заклади -Новопразька школа-інтернат та дитячий будинок “Перлинка”, з яких щороку випускається до 20 дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування. Станом на 20 січня 2014 року на квартирному обліку перебуває 47 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

При цьому голова РДА Віталій Згама повідомив, що на даний час фонд соціального житла для забезпечення реалізації житлових прав дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Олександрійському районі відсутній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар