На Донеччині загинув російський полковник – РНБО

Вчора поблизу м. Харцизьк у глибокому тилу противника внаслідок спрацювання осколкової міни загинув командир так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» російсько-окупаційних військ полковник ЗС РФ Алєксандр Бушуєв. Двоє його охоронців (кадрові російські спецпризначенці) отримали важкі поранення, повідомляє ІАЦ РНБО.

Нагадуємо, що 29-30 червня так звана «7-а бригада» понесла великі втрати на світлодарській дузі внаслідок авантюрних дій свого командира. Зокрема, не володіючи інформацією про обстановку на позиціях, Бушуєв надав панічну та хибну доповідь командувачу так званого «2-го армійського корпусу» про широкомасштабний наступ сил АТО та запросив артилерійську підтримку, що призвело до нових втрат у лавах НЗФ. Таким чином, відбулося чергове загострення особистого конфлікту між Бушуєвим, його начальниками та підлеглими, які втомилися від безладу та хаосу в так званій «7-й бригаді». Полковника відсторонили від виконання обов’язків та направили у відрядження до Донецька, по дорозі до якого його машина натрапила на міну. Командування противника планує низку дезінформаційних заходів з метою приховування інформації про причини загибелі Бушуєва.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 3 ворожих обстріли (всі – між північчю та 1 годиною). За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, зокрема, на Бахмутській трасі близько півгодини вів вогонь ворожий снайпер. Також 2 ворожі провокації відбулася біля с. Новоолександрівка Попаснянського району.

Донецький напрямок

Противник продовжує активно застосовувати важке озброєння по всій лінії зіткнення – як вдень, так і вночі. Зокрема, ворожі артобстріли відбулися у Зайцевому та Пісках, а мінометні – по всьому периметру окупованої Горлівки, Авдіївці, підступах до Донецького аеропорту. Особливо потужні перестрілки між силами АТО та окупантами неодноразово відбулися у Майорську та авдіївській промзоні. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 38 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Обстановка також неспокійна. Зокрема, на ділянці фронту Талаківка – Широкине ворог неодноразово застосовував артилерію. По наших позиціях було випущено понад 80 снарядів. Також дуже неспокійно у Мар’їнському районі.

Натомість під Докучаєвськом вчора режим тиші дотримувався майже ідеально. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Минулої доби противник 4 рази застосовував БПЛА. Зокрема, один із них було запущено з російської території, решта застосовувалися на Маріупольському напрямку (Мар’їнка, Новотроїцьке, приморські райони).

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення.

Втрати противника

Минулої доби знищено 5 та поранено 6 окупантів зі складу так званих «3-ї бригади» (Горлівка), «11-го полку» (Макіївка), «7-ї бригади» (Дебальцеве).

Поліцейські Авдіївки затримали бойовика

Встановлено, що місцевий мешканець протягом травня-червеня 2014 року був членом НЗФ, вартував на ворожому блокпосту. Однак йому не платили грошей, тому він вирішив повернутися до рідної Авдіївки.

З собою він прихопив 2 ручні гранати, 3 ножа та газовий пістолет, які були вилучені під час огляду помешкання.

11

Ще один бойовик повернувся до вільної України за допомогою програми СБУ «На тебе чекають вдома!»

Цього разу нею скористався неповнолітній мешканець міста Торецьк Донецької області, який долучився до лав НЗФ під впливом російської пропаганди. У липні 2014 року хлопець пройшов бойовий вишкіл та чергував на блокпосту. Проте за місяць він покинув бандформування і два роки переховувався від правоохоронців. Наразі триває перевірка – якщо його свідчення будуть підтверджені, то його буде звільнено від кримінальної відповідальності.

Днями від уряду США Україна отримала 14 контрбатарейних радарів, які є найсучаснішими засобами для виявлення і знищення артилерії противника

Аналогічні радари знаходяться на озброєнні армії США. Американська станція дозволить ефективно виявляти місця розташування ворожих батарей і передавати їх координати нашим артилеристам для швидкого реагування на агресивні дії противника.

Тривають багатонаціональні навчання «Репід Трайдент-2016»

Вчора підрозділ українських десантників та вертолітники армійської авіації здійснили злагоджену атаку на укріплений район умовного противника. Десантники були підсилені бронемашинами «Спартан». Тим часом в тилу противника вертольоти Мі-8 висадили підкріплення, а також завдали удар з повітря для підтримки наземних сил. Українські військові успішно виконали завдання та захопили рубіж.

21222324252627282929-129-229-329-429-529-629-729-829-929-1029-1129-1229-1329-1429-1529-1629-1729-1829-1929-2029-2129-2229-2329-2429-2529-2629-2729-28

Молоді поліцейські Донеччини вчилися працювати у бойових умовах

Програма тренувань включала марш-кидок на 3 км, роботу з бронетехнікою та новітнім озброєнням, медичний курс, керування безпілотником.

31323334353637383939-139-239-339-439-539-639-739-839-939-1039-11

Також під Маріуполем бійці Нацгвардії провели заняття з метання гранат. Після закріплення теоретичних знань та вправ з навчально-імітаційною гранатою, гвардійці працювали вже з бойовими гранатами.

Вчора Україна святкувала День Військово-Морських Сил ЗСУ

Президент України нового командувача українського флоту – гідного офіцера Ігоря Воронченка та присвоїв йому звання віце-адмірала.

Нагадаємо, що Ігор Воронченко до війни служив у Криму і залишився вірним Присязі під час російської окупації, переїхавши на материк. Також Глава держави вручив українським морякам медалі «За сумлінну військову службу» та «Захиснику Вітчизни».

41

Президент України присвоїв середньому десантному кораблю «Кіровоград» нову назву «Юрій Олефіренко»

Кадровий спецпризначенець, капітан першого рангу Юрій Олефіренко очолював 73-й морський центр спеціальних операція – елітний підрозділ ВМС. За його плечима – дві війни в Афганістані та роки бездоганної служби. З початком АТО Юрій Олефіренко повернувся на службу з пенсії, був призначений командиром 42-го батальйону територіальної оборони та кілька місяців воював на Донбасі. Згодом він очолив рідну частину – загін українських «морських котиків». Восени 2014 – взимку 2015 рр. вони провели низку успішних операцій в районі проведення АТО, що включали спеціальну розвідку, корегування вогню, виявлення вогневих точок противника, припинення ворожих артобстрілів, що руйнували будинки мирних мешканців. 16 січня 2015 року біля с. Павлопіль неподалік Маріуполя офіцер встановив місцезнаходження та надав координати для знищення ворожої батареї. Від одного з її останніх залпів капітан першого рангу Юрій Олефіренко загинув.

5152

Поширити:

Залишити коментар:

коментар