Росія продовжує постачати військову допомогу бойовикам – розвідка

За інформацією ГУР МОУ, Росія продовжує постачати військову допомогу бойовикам. Зокрема, до міста Ровеньки Луганської області приїхали сім цистерн з паливно-мастильними матеріалами.

За даними військової розвідки, вчора в районі АТО зафіксовано 6 польотів безпілотників бойовиків. Ще один оперативно-тактичний безпілотник був запущений з території Росії, повідомляє ІАЦ РНБО.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення.

В результаті проведення спецоперації за участю поліції та ССО ЗСУ, затримано особливо небезпечного сепаратиста та пособника незаконних збройних формувань, який причетний до загибелі військовослужбовців ЗСУ. Встановлено, що затриманий увійшов в довіру до наших бійців та навів на їхнє розташування загін противника на бронетехніці. Внаслідок нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон. Ці трагічні події сталися 29 липня 2014 року поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області. Сепаратист вже заарештований на 2 місяці, триває слідство.

У Слов’янську поліція затримала члена бандформувань. 32-річний мешканець Горлівки близько 2 місяців вартував на ворожому блокпосту. Замість грошей він отримував наркотики, і швидко став залежним. Дізнавшись, що невдовзі він має потрапити на передову, чоловік втік і довго переховувався. Поліція розпочала слідство, бойовику загрожує до 7 років за ґратами.

Співробітники СБУ та поліції знайшли схованку зі зброєю та боєприпасами біля Харківської кільцевої дороги неподалік села Мала Рогань.

Оперативники вилучили 5 гранатометів РПГ-26, 44 ручні гранати, 3 гранати для підствольного гранатомета, 11 магазинів до автомата та кулемета Калашникова, майже 4 тисячі набоїв різного калібру. За оперативною інформацією, арсенал ввезено в Україну з РФ для озброєння диверсійних груп, які мали здійснити теракти.

Ще зброю та боєприпаси знайшли правоохоронці і військові у м. Щастя Луганської.

Вилучено 2 кулемети «Максим», 2 автомати Калашникова, пістолет-кулемет МП-38/40, 2 пістолети «Вальтер», пістолет «Маузер», пістолет «Беретта», 4 револьвери, 2 карабіни, 7 мисливських рушниць, набої та димові шашки. Також правоохоронці вилучили три комплекти номерних знаків до автомобілів, зокрема один військового зразка. Це все добро належало високопосадовцю часів правління Віктора Януковича.

Луганський напрямок

Тут затишшя. Не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків.

Донецький напрямок

Половина обстрілів відбулася в районі Авдіївки. Бойовики застосували гранатомети різних модифікацій, стрілецьку зброю та кулемети, а біля Опитного випустили 18 мінометних мін, і ще 30 мін – на півночі, біля Новоселівки Другої.

Триває інтенсивне протистояння в районі селища Луганське. Бойовики застосовують важке озброєння, зокрема ворог випустив по позиціям українських військ 36 снарядів з гармат калібром 122 міліметри та 119 мінометних мін. Також неспокійно у горлівській агломерації, де бойовики активно застосовували бронетехніку: постріли з БМП були зафіксовані у Новгородського, Зайцевого та Новоселівки. Також в означенних районах і поблизу Майорська бандформування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 31 обстріл, з них 10 – з важкого озброєння. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Маріупольский напрямок

Бої тривають по всій лінії фронту. Бандформування на цій ділянці найбільше використали 82-мм та  120-мм міномети. Зокрема, мінометні обстріли відбулися поблизу Красногоровки, Мар’їнки, Талаківки, Старогнатівки і Березового. Усього ворог випустив 98 мінометних мін. Переважна більшість цих обстрілів характеризувалася випуском партій від однієї до восьми мін. Біля Красногоровки і Мар’їнки бойовики стріляли з БМП, а поблизу Водяного випустили 3 артилерійських снаряди. Крім того, противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по цим позиціям, а також в районі Широкиного і Новогригоровки. Також біля Широкиного та Новотроїцького вели обстріли ворожі снайпери.

Усього на Маріупольскьому напрямку відбулося 38 обстрілів, з них – 13 з важкого озброєння.

Триває бойовий вишкіл українських військових на багатонаціональних навчаннях «Репід Трайдент»

Днями український підрозділ ВДВ тренувався відбивати раптовий напад умовного противника. За легендою, підрозділ забезпечував просування колони бойової техніки, коли ворожа диверсійна група здійснила раптовий напад на десантників.

Українські розвідники успішно відбили спробу нападу та продовжувли рух до пункту призначення.

11121314151617181919-119-219-319-4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар