РНБО: Внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 4 – отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані із зони АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння. За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, основні бойові дії велися у Попаснянському районі, де противник одразу після опівночі відкрив вогонь з гармат та мінометів. Обстріл тривав півтори години. Також ворожі провокації відбулися у Кримському та Золотому.

Донецький напрямок

Минулої доби наші позиції на світлодарській дузі тричі були обстріляні з ворожої артилерії. Застосовувалися 122-мм та 152-мм гармати. Також окупанти активно застосовують міномети по всьому фронту; минулої доби по наших позиціях було випущено понад 120 мін. Активні бойові дії тривають. Минулої доби під Луганським, Зайцевим, на ділянці фронту Горлівка-Ясинувата, авдіївській промзоні відбулася низка перестрілок між силами АТО та окупантами. Деякі з них тривали більше однієї години. Ворог стріляє і вдень, і вночі, намагаючись вислужитися перед російським командуванням через великі втрати під Логвиновим у позавчорашньому бою.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 34 ворожих обстріли, кожен другий – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Головною «гарячою точкою» було Новотроїцьке та прилеглі райони, де ворог понад 6 годин обстрілював українські позиції. Противник активно застосовує міномети та бронетехніку одразу на кількох напрямках (Красногорівка, район Докучаєвська, район Старогнатівки, Павлопіль). Спокійно було тільки на крайньому півдні (ділянка фронту  Талаківка – Широкине). Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Втрати ворога за минулу добу

На Донецькому напрямку загинуло 3 та було поранено 5 окупантів зі складу одразу трьох підрозділів ворога – так званих «9-го полку», «11-го полку» та «7-ї бригади». Також вчора внаслідок підриву на власній міні отримали  поранення троє бойовиків з так званого «9-го полку».

Додатково встановлено, що Олександр Галкін, один з бойовиків, ліквідований 29 червня у районі Логвинового (снайпер так званої «7-ї бригади» противника), мав російське громадянство.

Позавчора, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння,  вчинили різанину та отримали важкі ножові поранення 2 окупантів зі складу так званого «12-го батальйону» ворога.

Інформація ГУР МОУ

З Росії прибуло чергове підкріплення для НЗФ. Через Краснодон вчора прослідували 10 танків, 5 установок «Град» та вантажні автомобілі. До Донецька прибуло 12 танків. До Іловайська приїхали 15 установок «Град».

Російське військове командування продовжує використовувати Донбас як полігон для випробування новітніх озброєнь та боєприпасів. Днями до мінометної батареї у районі Горлівки надійшов комплект керованого озброєння КМ-8 «Грань», призначений для знищення одиночних та групових цілей, зокрема фортифікаційних споруд, з першого пострілу і без додаткової  пристрілки.

Цей комплект складається зі 120-мм керованої міни довжиною 120 см та масою 27 кг, обладнаною лазерною головкою  самонаведення; пульта управління командира та лазерного далекоміра-цілевказника з прицілом тепловізійного типу.

Незважаючи на тяжку економічну ситуацію всередині країни, керівництво Росії продовжує виділяти кошти на проти України з  окупованих територій

Встановлено, що на розвиток цифрового телебачення та утримання органів управління інформаційною політикою маріонеткових утворень на Донбасі у червні із бюджету РФ було виділено 46 млн. російських рублів.

Протягом свят Служба безпеки України виявила декілька схованок зі зброєю, вибухівкою та боєприпасами

Зокрема, в Ясинуватському районі оперативники вилучили 112 мін. Поблизу Широкиного, де раніше знаходився ворожий розрахунок, знайшли боєприпас російського виробництва, а у Костянтинівському районі біля позицій українських військ виявили гранати РКГ-3ЕМ та РГД-5, а також спецзасіб – російську гранату РГР із запалом, що використовується при проведення спецоперацій.

У мешканки Бахмута оперативники вилучили 5 гранат Ф-1 та 10 тротилових шашок, які вона готувала для продажу.

Також поліцейські Маріуполя вилучили нелегальну зброю та боєприпаси у місцевої мешканки. Це 8 димових шашок, граната Ф-1 та 2 мінометні міни. Жінка сама викликала поліцію, пояснивши, що знайшла боєприпаси в сміттєвому контейнері.

Спецслужби затримали кількох бойовиків

Один з них – член бандформування «Кальміус» – намагався перетнути лінію розмежуванн на блокпосту «Майорськ».  Встановлено, що затриманий брав участь у бойових діях поблизу Донецького аеропорту та Мар’їнки. Під час огляду його речей співробітники СБУ знайшли посвідчення, підписане ватажком бойовиків Захарченком.

Крім того, правоохоронці затримали інформатора бойовиків в Покровському районі Донецької області. Ще одному мешканцю Лисичанська оголосили підозру. Зловмисники передавали бойовикам дані про позиції українських підрозділів.

Тривають міжнародні військові навчання «Репід Трайдент-2016»

30 червня українські військовослужбовці спільно з підрозділом ЗС Болгарії виконували завдання  з організації служби на блокпосту, взяття під контроль населеного пункту та зачистки бази умовного противника. Першими в хід пішли українські морпіхи, які провели тактичний брифінг для ретельного планування дій, щоб кожен вояк знав та ефективно виконував свої завдання.

Також до навчань долучилися військовослужбовці ВДВ ЗСУ, які приїхали з Житомирської області ,оснащені власними бронемашинами «Спартан».

Для машин це додаткові іспити на надійність і міцність. Військові схвально оцінюють вітчизняний продукт, який у 2015 році вже врятував життя екіпажу машини, що натрапила на протитанкову міну в районі проведення АТО.

Тим часом на Житомирщині десантники показують переваги військової служби молодому поколінню.

Військовослужбовці продемонстрували юнакам та дітям озброєння та військову техніку, зокрема бронемашини «Спартан» та «Хамві». А ще всі бажаючі мали скуштувати солдатської їжі, яку приготували кухарі військової частини.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар