Кіровоградські журналісти поскаржилися на місцевий «УДАР» Кличку

Журналісти кіровоградських ЗМІ, яких не пустили на конференцію міської організації «УДАРу», звернулися з відкритим листом до вищого керівництва партії, у якому висловили своє обурення поведінкою місцевих «ударівців».

Його текст опублікували «Новини Кіровоградщини».

«Вельмишановний Віталію Володимировичу, ми – журналісти Кіровоградських ЗМІ, звертаємось до вас з проханням вплинути на ситуацію, що склалась у міському та обласному осередках Вашої партії.

П’ятого вересня о вісімнадцятій годині проходила конференція Кіровоградської міської організації партії «УДАР». За кілька годин до її початку редакції сайтів, телеканалів і газет отримали запрошення відвідати партійний захід. Проте охорона не пустила журналістів у будівлю де проходила партійна конференція. Як пізніше зазначив Костянтин Поляков (голова виконавчого комітету обласної організації партії «УДАР», де факто прес-секретар Кіровоградського «УДАРу») партія навмисне обмежила доступ журналістів до конференції, оскільки даний захід був не публічним.

За інформацією з прес-релізу, він був оприлюднений через день, п’ятого вересня у Кіровограді був обраний новий голова місцевої організації «УДАРу». Ми, журналісти, вважаємо таку поведінку місцевих партійців неприпустимою. Адже у демократичній партії всі голосування мають відбуватися прозоро, а заходи на кшталт конференцій і з’їздів повинні висвітлюватися у пресі.
Ми звернулись до УМВС з проханням захистити наші професійні права, оскільки вважаємо, що керівництвом місцевого «УДАРу» була порушена 171 стаття КПК України (Перешкоджання професійній діяльності журналістів).
Окремо ми висловлюємо обурення звинуваченням на адресу журналістів висловленим у згаданому прес-релізі. Цитата: «За годину до початку Конференції біля офісу зібралося чимало близьких до влади журналістів». Вважаємо дурним політичним тоном вішати на людей ярлики. Зокрема і на незалежних кореспондентів, які неодноразово довели свою неупередженість», – говориться у зверненні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар