Цифрове ТБ доступне лише половині жителів області

Телевізійні програми загальнонаціональних мовників у цифровому форматі можуть бачити лише 55 % населення області за рахунок надходження телесигналу з місцевих веж та з сусідніх областей.

Про це йдеться у звіті представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Кіровоградській області Любові Бакаленко за 2013 рік.

Що стосується цифрового сигналу Кіровоградської ОДТРК, то її телепрограми мають змогу приймати лише 50 % населення області.

Три райони – Ульяновський, Гайворонський, Вільшанський – зовсім не мають можливості приймати цифрові програми Кіровоградської ОДТРК, а 5
районів приймають лише частково (Голованівський, Онуфріївський, Петрівський, Маловисківський, Добровеличківський).

Незважаючи на те, що Кіровоградська область розташована в рівнинній степовій зоні, територія області покрита великою кількістю ярів та низин вздовж річок. Саме в таких місцях розташовано більшість населених пунктів, як невеликих сіл, так і достатньо великих селищ та міст. Тому навіть в зонах з гарантованим покриттям цифровим мовленням в багатьох населених пунктах, розташованих в долинах річок, цифровий сигнал недостатній для прийому, або відсутній зовсім.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар