Кіровоградці можуть безкоштовно потрапити на кінофестиваль світового масштабу в Києві

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
ufest.in.ua

25-26 червня 2016 року у Києві буде проходити кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 19». Вхід вільний.

Пише ufest.in.ua.

Як і в попередні роки, основним майданчиком стане Арт-причал у Києві, а паралельні покази і трансляції кінопоказів пройдуть більше ніж на 60-ти майданчиках України та світу.

«Відкрита ніч» – фестиваль, покликаний що раз відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевізійного виробництва. 19 рік поспіль справжні кіномани збираються наприкінці червня просто неба, щоб долучитись до останніх новинок, підтримати одне одного та похвалитися фільмами врожаю останнього року.

Фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе.»

Наш фестиваль – найкоротший у світі – він триває лише одну червневу ніч просто неба на Андріївському узвозі в Києві.
Мета фестивалю – підтримка національного кінематографу, а також фільмів спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського мистецтва, пропонуючи нові концепції його розвитку, самоідентифікації та існування в спектрі світових національних кінематографій.

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

«Відкрита Ніч – Дубль 19» планує розширену програму, що складатиметься з традиційного нічного перегляду фільмів українських авторів, а також з міжнародної сторінки, яку повністю буде присвячено чеському студентському кіно та спілкуванню з авторами фільмів. Планується вручення трьох призів переможцям конкурсу Глядацьких Симпатій в чеській програмі. «Арт-причал», на якому останні роки відбувається «Відкрита Ніч» дозволяє зробити гостьову програму чеського кіно денною. Власно, з цієї програми 25 червня почнеться фестиваль о 12:30.

У 2016 році партнером міжнародної гостьової програми стане Чеський центр у Києві.

У рамках чеської програми почесними гостями будуть фільми студентів і випускників FAMU (Чеської Фільмової Академії), а також проведено воркшоп з чеським режисерром Робіном Квапілом.

Завершить програму показ німого фільму 1929 року «Еротикон» режисера Густава Махати з музичним супроводом від чеського гурту FORMA. Показ відбудеться за підтримки Національного центру Олександра Довженка.

На фестивалі буде показано 33 українські короткометражні ігрові, документальні та анімаційні стрічки.

Під час закриття фестивалю відбудеться нагородження переможців з врученням дипломів і грошових призів. Наш призовий фонд поступово наповнюється вступними внесками учасників, які вже подали на конкурс свої фільми. Після оголошення збору вступних внесків, з боку нашого традиційного партнера «Райффайзен БАНК АВАЛЬ» було запропоновано ще один грошовий приз від банку у розмірі 50 тисяч грн. Дякуємо за цю підтримку нашим партнерам!

Цьогорічний фестиваль збирає для роботи в Журі відомих політиків. Ми сподіваємося, що цей крок сприятиме зменшенню дистанції між владою і кіноекраном, яка виглядає сьогодні надто великою. Всі ми, незалежно від статусу, – студент, лікар, військовий, учень, комерсант, науковець, депутат, – перед екраном перетворюємося на глядачів. Кіноекран об’єднує найбільше Журі у Світі. Було б цікаво послухати думку тієї частини Великого журі, що складається з політиків. На запрошення фестивалю вже відгукнулися депутати Верховної Ради України Оксана Корчинська, Олександр Бригинець, Микола Княжицький, Єгор Соболєв, віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський. Дякуємо їм за увагу до нашого кіно.

Місце проведення: Галерея АртПричал (вул. Набережно-Хрещатицька, причал № 2), м. Київ

Сайт: http://opennight.org.ua/

Офіційні сторінки у Facebook: 

Як проходив фестиваль у минулі роки, дивіться на відео:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар