Бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Анонс заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського 20 червня – 26 червня 2016 року.

20 червня у відділі рідкісних і цінних видань  оновлена експозиція  – «Книги гражданського друку у фонді обласної бібліотеки Д.Чижевського». Книги гражданського друку відрізнити від церковної книги кириличного друку можна насамперед за шрифтом. Цей шрифт ввів на початку 18 століття Петро I. Відтоді цей шрифт дещо видозмінювався і по зображенню букв можна приблизно датувати книгу з точністю до століття. Тож запрошуємо до перегляду виставки рідкісних і цінних видань.

22 червня відзначається скорботна і пам’ятна дата –День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Війна – це трагедія і гуманітарна катастрофа, яка коштувала життя мільйонам людей і завдала непоправних втрат людській цивілізації та культурі. Стосовно України Друга світова війна – ще одна національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси і часом вбивати інших українців. На виставці “Час не має влади над пам’яттю”  у відділі обслуговування користувачів можна переглянути й ознайомитися з роботами  українських науковців, які спеціалізуються на вивченні історії цієї теми.

22 червня о 15.00 відбудеться кіновечір з показом фільмів українського і радянського кінорежисера, оператора, сценариста і політика Юрія Герасимовича Іллєнка, з нагоди 80-річчя від дня його народження. Усі бажаючі можуть переглянути фільм Юрія Іллєнка  «Вечір на Івана Купала» (Київ, 1968р.). А також у відділі мистецтв відбудеться презентація книжкової виставки «Юрій Іллєнко   – кінорежисер, оператор і сценарист». Запрошуємо до перегляду.

22 червня о 16.00  у відділі краєзнавства відбудеться зустріч з місцевою письменницею Ольгою Полєвіною. Наприкінці травня у Золотому залі Одеського літературного музею відбулося нагородження перших лауреатів літературної премії ім. Максиміліана Кирієнка-Волошина. Серед переможців наша землячка, письменниця Ольга Полевіна. Запрошуємо привітати переможницю літературної премії!

Запрошуємо жителів міста до відділу рідкісних і цінних видань переглянути виставку «Листівки». А також  – до відділу мистецтв насолодитися виставкою художньої кераміки Лариси Кулініч та студентів художньо-графічного відділення  мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка «Теракота». Екскурсію по виставках можна замовити особисто у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського або за телефоном 22-58-90.

Звертаємо увагу, протягом червня мовний клуб з вивчення англійської розмовної мови працює кожного вівторка, четверга і п’ятниці. Початок занять – о 17.00.

Увага! З нагоди свята Трійці повідомляємо про графік роботи бібліотеки у святкові дні. 18 червня обласна бібліотека ім. Д. І. Чижевського  працює в з 10.00 до 17.00, неділя – вихідний, 20 червня бібліотека працює з 10.00 до 19.00. Завітайте до бібліотечного інформаційного стенду Літнього читального залу в міському парку культури і відпочинку «Ковалівський» кожної суботи з 14:00 до 19:00, послуги надаються безкоштовно.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар