РНБО: Бойовики знову активізувалися

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані із зони АТО за останню добу – 19 червня.

Луганський напрямок

Бойовики знову активізувалися. НЗФ пізно ввечері відкривали вогонь у районі Попасної. При цьому ворог випустив 12 мін по позиціях сил АТО у сусідній з Попасною Новозваніці. А у навколишніх селах Новоолександрівка та Богуславське застосовував крупнокаліберні кулемети. За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора противник знову відкривав вогонь зі стрілецької зброї у бік осель мешканців села Лобачеве Станично-Луганського району.

Донецький напрямок

Ворог продовжує застосовувати міномети проти українських оборонців. Так, одразу після опівночі щільним мінометним вогнем були обстріляні сили АТО в районі селища Невельське Ясинуватського району. Тут же пізно ввечері противник застосував гармати. Встановлено, що обстріл вівся з артилерійських батарей, які розташовані в окупованому Донецьку. Також під мінометний вогонь попали українські позиції в районі шахти Путилівської  (також відомої як «Шахта Бутовка») та Троїцького.

На решті ділянок фронту Донецького напрямку важке озброєння бойовиками не застосовувалося.

Триває й надалі активне протистояння у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки. У Донецькому аеропорту – затишшя. Загалом за минулу добу противник порушив режим тиші на Донецькому напрямку 18 разів.

Маріупольський напрямок

Обстановка у Красногорівці залишається вкрай важкою. Проти наших військових противник застосовував танки та випустив більше 70 мін. Зброю, заборонену Мінськими домовленостями, НЗФ застосовували в темну пору доби.

У Мар’їнці на початку доби відбулася перестрілка тривалістю більше двох годин з використанням стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

У Талаківці проти сил АТО ворог застосував озброєння БМП, міномети та стрілецьку зброю.

Також у Лебединському та Широкиному відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ. У Гранітному відкривав вогонь ворожий снайпер.

Усього на Маріупольському напрямку відбулося 20 обстрілів позицій сил АТО.

За минулу добу загинуло троє українських військових. Один військовослужбовець отримав поранення, несумісні з життям, під час обстрілу позицій поблизу Талаківки. Двоє захисників загинули, натрапивши на ворожу міну в районі селища Луганське Бахмутського району Донеччини. Ще одного бійця було поранено під час цього ж інциденту (поблизу Луганського).

Втрати бойовиків за добу

Троє загиблих та ще п’ять отримали поранення з двох бандформувань так званої «ДНР» та двох угрупувань так званої «ЛНР». Найбільші втрати зазнала так звана «100 окрема мотострілецька бригада» т.зв. «ДНР» внаслідок невдалого штурму позицій сил АТО в районі Красногорівки.

За даними ГУР МОУ, бойовики саме з цього підрозділу вчора напали на розвідувальний підрозділ свого ж бандформування, захопивши всю зброю, боєприпаси, бронежилети, харчі та пальне.

Українські військові діляться знаннями і досвідом з молодим поколінням патріотів

Учора на центральній базі радіаційного, хімічного і біологічного захисту, що на Полтавщині, відбувся день відкритих дверей – приїхали зацікавлені дітлахи, юнаки призовного віку, їхні батьки, представники місцевої влади та ЗМІ. Військовослужбовці розповідали про перевагу служби за контрактом, показали солдатську їдальню й казарми, а також військову техніку та озброєння.

1112131415161718

У м. Святогірськ на Донеччині виступив Академічний ансамбль пісні й танцю НГУ

Гостями концерту були чинні учасники та ветерани АТО, ветерани Другої світової війни, ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи. Наступні концерти колективу відбудуться Слов’янську та Костянтинівці.

2122232425262728

У пункті постійної дислокації 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади ВДВ ЗСУ відкрили пам’ятник десантникам, які героїчно загинули під час бойових дій в районі проведення АТО

Пам’ятник – це камінь з емблемою українських ВДВ та гранітні плити з викарбуваними на них 136 прізвищами загиблих в боях «крилатих піхотинців» бригади. Рідним та близьким загиблих десантників і льотчиків, які у ніч з 13 на 14 червня 2014 року загинули в збитому бойовиками в небі над Луганськом Іл-76, командир 25-ї бригади полковник Олег Зенченко вручив відзнаки «За оборону Луганського аеропорту».

31323334353637383939-1

Президент України вручив державні нагороди військовослужбовцям НГУ, які брали участь у боях під Семенівкою – містом-супутником Слов’янська

5 осіб отримали орден «За мужність» ІІІ ступеня, ще 10 – медаль «За військову службу Україні». Той пам’ятний бій відбувся 5 травня 2014 року, і в ньому сили АТО (військовослужбовці ЗСУ, гвардійці та спецпризначенці СБУ зі складу «Альфи») знищили кілька десятків бойовиків.

За дорученням Президента України, у понеділок, 20 червня, до Польщі вирушає виїзна міжвідомча комісія з фахівцями МОУ та МОЗ для обстеження пораненого Героя України майора Олександра Петраківського. Разом із комісією під час огляду перебуватимуть рідні пораненого. Мета поїздки – визначення стану пораненого та прийняття експертного рішення щодо лікування пораненого Героя в закордонних клініках.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар