Важливо

Виробництво м’яса в області за рік збільшилося на 8%

Загальний обсяг виробництва м’яса в області у січні-серпні 2013 року склав 42,9 тис.т.

Про це Першій електронній повідомили в головному управління статистики в Кіровоградській області.

Збільшення показника порівняно із січнем-серпнем 2012 року відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій в сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис.т або на 8,3%).

Порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво молока в усіх категоріях господарств збільшилося на 0,8% і склало 228 тис.т, у т.ч. господарствах населення – на 1,1% (196,8 тис.т), у сільськогосподарських підприємствах – зменшилося на 1% (31,2 тис.т). У сільськогосподарських підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) порівняно з січнем–серпнем 2012р. збільшився на 58 кг (на 1,9%) і становив 3042 кг.

Виробництво яєць в усіх категоріях господарств у січні–серпні 2013р. зменшилося порівняно з відповідним періодом минулого року на 2,1% і склало 388,3 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 19,7% (128 млн.шт.), господарствах населення – зросло на 9,7% (260,3 млн.шт.). Несучість курей-несучок у січні–серпні 2013р. становила 224 яйця, та залишилась на рівні січня–серпня 2012р.

У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 157,6 тис. голів (на 3,8% більше ніж на 1 вересня 2012р.), у т.ч. корів – 67,8 тис. голів (на 0,7% менше), свиней – 280,8 тис. голів (на 0,6% більше), овець та кіз – 60,3 тис. голів (на 0,5% більше), птиці – 6439,1 тис. голів (на 0,2% менше).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

Будьте першим, що прокоментував

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована.


*