Внаслідок обстрілів окупантів поблизу Торецька загинула мирна мешканка

Сьогодні одразу після опівночі бойовики нанесли артилерійський удар по селу Артемове поблизу Торецька. Внаслідок прямого влучення снаряду у житловий будинок загинула жінка.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО.

В останній час бойовики дедалі частіше стріляють по житлових кварталах міст та селищ, нехтуючи життями цивільних та порушуючи будь-які норми війни та міжнародного права. Нагадаємо, що позавчора військові сил АТО встигли госпіталізувати хлопчика, який був пораненний під час обстрілу бойовиків.

1112131415

Донецький напрямок

Незаконні збройні формування продовжують обстріли у найгарячіших точках: районі Донецького аеропорту, горлівської агломерації та світлодарській дузі. Бойовики застосовували міномети на всій ділянці фронту. Зокрема, кілька ворожих обстрілів з 82- та 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів відбулися біля Авдіївки. Також тут був зафіксований обстріл ворожого снайпера. Інтенсивність обстрілів Шахти Путилівської (також відомої як Шахта Бутовка) суттєво знизилася, проте бойовики здійснили мінометний обстріл у темну пору доби.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на північ від Горлівки, біля селища Зайцеве, бойовики стріляли з артилерійських установок 122-мм калібра та БМП, а біля Майорська тривали провокації з боку бойовиків із залученням мінометів. Більшість збройних провокацій на цій ділянці прийшлися на захід від Горлівки, зокрема поблизу сіл Ленінське, Троїцьке та селища Новгородське.  Тут бойовики застосовували міномети, зенітні установки, гранатомети, великокаліберні кулемети та двічі стріляли з БМП.

Луганський напрямок

Бойовики один раз порушили режим тиші поблизу Новозванівки.

Також учора ворожі обстріли з мінометів та бронетехніки були зафіксовані біля селища Луганське, що на світлодарській дузі. Усього за минулу добу окупанти випустили 159 мінометних мін та 6 артснарядів.

Маріупольський напрямок

Кількість обстрілів знизилася вдвічі. Неспокійно залишається поблизу Мар’їнки і Красногоровки, де бойовики випустили три мінометні міни, стріляли гранатометів та зенітної установки. Також наші воїни зафіксували два обстріли ворожого снайпера. Крім того, поодинокі збройні провокації відбулися біля Гнутового, Талаківки, Водяного і Широкиного.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення.

Втрати бойовиків за добу

Двоє бойовиків загинуло та четверо отримали поранення з трьох бандитських угрупувань, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп. Також військова розвідка встановила, що одним з загиблих бойовиків 11 червня був Андрій Шеін, командир роти так званого «3-го окремого батальйону спеціального призначення» що розташований у Донецьку.

Дані Головного управління розвідки

ЄМБЛЕМА ГУР-2

Бандформування продовжують використовувати безпілотники для збору розвідданних. Один прольот ворожого безпілотника було зафіксовано у районі авдіївської промзони.

Також військова розвідка доповідає, що Російська Федерація посилює пропагандистські потужності на сході України. Зокрема, Центр інформаційного протиборства, що знаходиться у місті Новочеркаськ, організував роботу російських журналістів на передових позиціях бандформувань, розташованих у Горлівці, Макіївці та Луганську.

Українці вшановують воїнів, які брали участь у звільненні Маріуполя 

Вчора відбулися урочисті заходи з нагоди святкування другої річниці Дня звільнення міста від бандформувань. Святкування розпочалося з парадного маршу силових структур міста разом з технікою, яка брала участь у бойових діях.

21222324252627282929-129-229-3

В Одесі військові інструктори з Канади проводять навчальні курси для майбутніх офіцерів ЗСУ

Протягом трьох тижнів інструктори проведуть тренінги, присвячені модернізації логістики, а також організації та проведенню логістичних операцій згідно зі стандартами НАТО.

31323334353637383939-1

Поширити:

Залишити коментар:

коментар