Окупанти застосовують мінометні та артилерійські установки, зухвало порушуючи Мінські домовленості

На Донецькому напрямку бойовики активно застосовують мінометні та артилерійські установки, зухвало порушуючи Мінські домовленості. Усього ворог випустив 576 мінометних мін та 226 артснарядів.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО.

Найгарячішими точками залишаються авдіївська промзона, район Горлівки та село Луганське, що на Світлодарській дузі. Крім важкої зброї, бойовики вели вогонь з БМП, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В Авдіївці внаслідок обстрілу бойовиків було поранено дитину. Українські військові вчасно госпіталізували хлопчика і наразі його життю ніщо не загрожує.

Луганський напрямок

Незаконні збройні формування зосередили свій вогонь по українських позиціях біля Новоолександрівки. Бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети, а також здійснили один снайперський обстріл. Ще одна провокація була зафіксована поблизу Новозванівки.

Маріупольський напрямок

Продовжується протистояння поблизу Красногорівки і Мар’їнки.  Тут бойовики застосовують міномети калібром 82- та 120 міліметрів, а також гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Також мінометні обстріли з боку бойовиків, що розташовані в окупованому Докучаєвську, пройшли по українських позиціях біля села Березове та Новотроїцьке. Усього окупанти випустили 82 мінометні міни.  Також бандформування застосовують великокаліберні кулемети, гранатомети і стрілецьку зброю у Тарамчука та Водяного. Біля села Гранітне зафіксований обстріл з ворожого БМП.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, 12 отримали поранення. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Втрати противника:

П’ятеро загиблих та 12 поранених бойовиків з одразу чотирьох підрозділів російсько-терористичних військ.

Військова розвідка зафіксувала чергові факти перекидання боєприпасів з території Росії

Днями колона з 70 вантажних автомобілів, після завантаження  боєприпасів у російському місті Донецьк Ростовської області, здійснила марш через Ізварине у напрямку  Краснодона.

Українські правоохоронці затримують бойовиків

Співробітниками СБУ затримано мешканця Дружківки, який став до лав незаконних збройних формувань у травні 2014 року. Стояв зі зброєю на блокпостах, перевіряв документи та автомобілі громадян. Проте бойовик покинув своїх спільників та повернувся додому, де й був заарештований.

Інший затриманий виявився членом бандформування «Восток» т.зв. «ДНР». Мешканець Красногорівки Донецької області приєднався до бойовиків у липні 2014 року.

У лавах українських військових – поповнення

Вчора 144 військовослужбовців строкової служби урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові у Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України, що на Черкащині. До складання Військової присяги молоді воїни пройшли місячний курс молодого бійця.

11121314

Західні союзники допомагають українському війську

Представники Збройних сил США відвідали українських десантників. Візит іноземних гостей відбувся з метою уточнення потреб підрозділів Високомобільних десантних військ щодо підготовки та подальшого планування спільних заходів двостороннього військового співробітництва.

21222324252627282929-1

Поширити:

Залишити коментар:

коментар