Росія продовжує постачати бойовикам військову техніку та зброю – РНБО

За даними ГУР МОУ, Росія продовжує перекидати військову техніку та боєприпаси на тимчасово окуповану територію.

Зокрема, до Свердловська приїхали п’ять вантажних автомобілів з боєприпасами до танків та 122-мм РСЗВ «Град», до Харцизська – залізничні платформи, що перевозили шість танків, чотири БМП, три 152-мм САУ «Акация», а також чотири цистерни з 200 тоннами паливно-мастильних матеріалів та вагони зі 160 тоннами боєприпасів. Ще 300 тонн з паливно-мастильними матеріалами приїхали до міста Ровеньки.

Про це у щоденних зведених даних АТО повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок 

Противник порушив режим тиші чотири рази. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. У районі села Новоолександрівка, що біля Попасної, зафіксовано «роботу» ворожого снайпера.

Донецький напрямок

Зберігається напружена обстановка. НЗФ продовжують обстрілювати українські позиції з важкого озброєння. Сили АТО в авдіївській промзоні зранку були обстріляні з 122-мм гармат, а після заходу сонця бойовики більше години вели прицільний обстріл цих позицій з мінометів та гранатометів різних систем.

Найбільш гаряче на Донецькому напрямку було у Новгородському, що на захід від окупованої Горлівки. Так, пізно ввечері там було випущено ворогом 27 артилерійських снарядів та 45 крупнокаліберних мін. Паралельно російські найманці відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Інші гарячі точки – Світлодарськ, де ворог застосував БМП, та північні околиці Горлівки.

Усього на Донецькому напрямку вчора відбулося 12 ворожих обстрілів.  Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Позавчора після 11-ї години вечора в районі села Славне Мар’їнського району на  протитанковій міні підірвався вантажний автомобіль. В результаті підриву загинув один український військовий, семеро отримали  поранення.

Вже сьогодні відразу після опівночі бойовики знову відкрили вогонь по житловому сектору Торецька. За даними Національної поліції, окупанти стріляли зі 152-мм артилерії. Сім приватних будинків були пошкоджені. На щастя, ніхто з мешканців міста не постраждав.

0001020304050607

Маріупольський напрямок

Вчора епіцентром бойових дій була Красногорівка, де за добу противник випустив близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосував танк та бронетехніку. У сусідній Мар’їнці важке озброєння не застосовувалося, однак з опівдня активізувались ДРГ противника та снайпери. Близько першої години дня було припинено чергову спробу штурму наших позицій – противника було відкинуто. Ще ряд збройних ворожих провокацій відбувся у Новотроїцькому, де активно застосовувалися міномети, у селищі Тарамчук Мар’їнського району, Талаківці та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку  відбувся 31 ворожий обстріл, половина яких – з важкого  озброєння (міномети, артилерія та бронетехніка).

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовий. Як повідомлялося, ще один військовослужбовець загинув у результаті підриву вантажівки. Десятеро українських бійців було поранено, з них один отримав поранення в результаті підриву на розтяжці, двох військових було поранено під час ворожих обстрілів. Таким чином, бойові втрати за минулу добу складають: двоє загиблих військовослужбовців та десятеро поранених.

Втрати противника за минулу добу

Двоє бойовиків загинуло та шестеро отримали поранення з двох бандформувань, які розташовані відповідно у Макіївці та Горлівці. Ці втрати окупанти понесли внаслідок невдалої спроби штурми позицій сил АТО в районі Авдіївки. Також загинув бойовик так званого «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» бандформування «ДНР» під час стрільб на полігоні. Командування бойовиків старанно приховує загибель бойовика, з огляду на присутність командувача НЗФ.

Правоохоронці затримують бойовиків

Поліцейські міста Бахмут викрили місцевого мешканця, який брав участь у незаконних збройних формуваннях. Ним виявився 19-річний хлопець, який став до лав так званої «ДНР» та пройшов 50-денний бойовий вишкіл. Проте після – він отримав гроші від командирів і втік додому. Коли гроші закінчилися, він знову поїхав на окуповану територію, але тепер потрапив у підвал бойовиків. Наступного разу коли чоловік повернувся до Бахмуту – його чекали наші правоохоронці.

11121314

Крім того, ще один бойовик, якого затримали раніше, отримав покарання. Київський районний суд Харкова засудив учасника банд формування т.зв. «ЛНР» до двох років позбавлення волі. Впродовж 2014-2015 років бойовик перебував у лавах «казачіх» бандформувань та так званої «народної міліції». Він охороняв артилерійські підрозділи, працював на базах ремонту та відновлення техніки, і стояв на блокпостах в районі Перевальська та Антрациту. СБУ затримала злочинця на залізничному вокзалі Харкова, коли той намагався виїхати на відпочинок.

Українські воїни продовжують посилено тренуватися

Протягом наступних трьох тижнів триватимуть змагання за звання кращого курсанти факультету ракетних військ і артилерії. Спочатку курсанти виконають теоретичні іспити, а потім перейдуть до практичних завдань на артилерійському полігоні. Такий конкурс у стінах Національної академії Сухопутних військ проводиться вперше, однак вже планується зробити такі змагання щорічними.

2122232425

Також курсанти-гвардійці та спецпризначенці Нацгвардії здійснили стрибки з парашутом з гелікоптеру МІ-8. Для 22 курсантів це відбулося вперше в житті. Наразі проходять активні навчання на тему «парашутно-десантної підготовки» і вже днями нова група курсантів буде опановувати цю дисципліну.

31323334353637383939-139-239-339-439-539-6

Тривають військові навчання «Анаконда-2016» у Польщі, де наші військовослужбовці представлені у литовсько-польско-українській бригаді та підрозділом ВДВ. Вчора відбувся перший день відкритих дверей для усіх охочих подивитися на українську та польську військову техніку та озброєння. Гості також переглянули порядок дій з надання невідкладної медичної допомоги та шоу-демонстрація польських солдатів.

414243444547484949-149-249-349-449-5

Українські військовослужбовці загартовують нове покоління патріотів

Зокрема, львівські школярі скористались можливістю завітати до десантників 80-ї десантно-штурмової бригади у день відкритих дверей. Дітлахи змогли оглянути стрілецьку зброю військових, дізналися про заняття з повітряно-десантної підготовки та навіть одягнули на себе парашутні системи, щоб відчути на собі їхню вагу та зручність. Наприкінці військові-ветерани АТО продемонстрували навички рукопашного бою відвідувачам і показали бронеавтомобіль «Хамві» та іншу військову техніку.

51525354555657585959-159-259-359-459-559-6

Також до українських зенітників завітали студенти-першокурсники Стрийського коледжу. Студенти змогли опанувати техніку розбирання та збирання автомату Калашникова і потренувалися долати смугу перешкод.

6162636465

Поширити:

Залишити коментар:

коментар