Сесія облради може бути зірваною

Сайт Кіровоградської облради оприлюднив роз’яснення відносно перебоїв у систему для голосування, які нібито стали причиною переголосування під час учорашньої позачергової сесії ради.

Наводимо його текст повністю:

«Як уже повідомлялося, вчора під час проведення пленарного засідання обласної ради було зафіксовано непоодинокі випадки перебоїв у роботі електронної системи голосування «Віче».
Аби запобігти повторенню ситуації, голова обласної ради Микола Ковальчук негайно дав доручення виконавчому апарату обласної ради з’ясувати причини того, що стало на заваді об’єктивній реєстрації процедурних подій та оформленню підсумкових матеріалів пленарного засідання.
У ході службового розслідування було з’ясовано, що згорів комутатор аудіоканалів і його блок живлення програмно-технічного комплексу «Віче», установленого в обласній раді наприкінці 2013 року.

Тоді ця подія викликала гордість у голови обласної ради та виконавчого апарату за докладені зусилля щодо заміни технічно застарілої системи голосування, якою упродовж багатьох років користувалися депутати обласної ради. Нова електронна система голосування “Віче” є найсучаснішим продуктом програмного забезпечення для автоматизації проведення сесій, який дозволяє вирішувати питання щодо скорочення та запобігання процедурним витратам часу при підготовці і проведенні сесій, при оформленні їх підсумків, а також контролю за дотриманням регламентних норм.

Варто зазначити, що жодних сумнівів стосовно якості системи електронного голосування не виникає, адже підприємство-розробник із 2002 року займається їх виготовленням, а самі системи інстальовано в п’яти обласних і 11 міських радах України.

Ушкоджене обладнання вже ввечері було відправлено розробнику для усунення технічних недоліків.

Проте є побоювання, що цей прикрий випадок може суттєво вплинути на проведення двадцять восьмої сесії обласної ради, що відбудеться вже наступної п’ятниці, та в ході якої розглядатиметься чи не найактуальніше на сьогодні питання для регіону — проект обласного бюджету на 2014 рік.

А відтак, голова обласної ради занепокоєний тим, що пленарне засідання може бути зірвано».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар