Окупанти обстріляли з мінометів житлові квартали Авдіївки

Авдіївка, житлові квартали. фото hromadske.ua

Учора на Донецькому напрямку одразу після опівночі відбувся артобстріл нашої позиції «Шахта Путилівська» (також відома як «Шахта Бутовка-Донецька»). Випущено 18 снарядів.

Також відбулася низка мінометних обстрілів з боку НЗФ по всьому фронту, повідомляє ІАЦ РНБО. Гарячі точки традиційні – це Зайцеве та Авдіївка, де противник регулярно веде вогонь з усього наявного на цій ділянці фронту озброєння, за винятком реактивної артилерії. Внаслідок мінометного обстрілу житлових кварталів Авдіївки отримав численні осколкові поранення місцевий житель. Чоловіка було вчасно госпіталізовано.

Неспокійно і на інших ділянках фронту – Світлодарська дуга, інші райони Горлівської агломерації. В Донецькому аеропорту вчора було тихо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 10 мінометних та 1 артилерійський. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

НЗФ порушили режим тиші 1 раз у Попаснянському районі.

Маріупольський напрямок

Минулої доби мінометні обстріли наших позицій відбулися одразу на 5 ділянках фронту: у Новотроїцькому, Водяному, Лебединському і Широкиному. Ворожі провокації окупантів відбуваються по всій лінії розмежування. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 6 мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 7 військовослужбовців отримали поранення.

Втрати противника за минулу добу: 1 загиблий та 5 поранених окупантів зі складу так званих «10-го окремого мотострілецького полку» (Макіївка) та «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве).

Інформація ГУР МОУ

ЄМБЛЕМА ГУР-2

3 дні тому у лавах так званого «2-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР» оголосили про чергову затримку зарплатні (травневу мають віддати у липні). Також грошове забезпечення буде знижене на 25%. Ці «сумні новини» призвели до різкого збільшення рапортів на дострокове розірвання контрактів у так званих «6-му окремому мотострілецькому полку» (Стаханов),  а також «7-й окремій мотострілецькій бригаді» (Дебальцеве), які займають ворожі позиції на передовій у Луганській області.

Українські спецслужби успішно затримують бойовиків

Одного учасника бандформування «ДНР» затримали у Красногоровці. У червні 2014 року він встав до лав бойовиків та воював проти українських підрозділів під Іловайськом. За словами бойовика, він особисто вбив двадцять українських військових. Інший затриманий брав активну участь в окупації Слов’янська у 2014 році.

Ще одного зловмисника оперативники затримали у Запоріжжі. За завданням кураторів бойовиків, він за гроші розміщував у спільнотах в соцмережах антиукраїнські пропагандистські гасла, а також придумував питання для прес-конференції ватажка бойовиків Захарченка, нібито від імені мешканців Запоріжжя.

Українські правоохоронці знайшли чергову схованку з боєприпасами

Зокрема, СБУ спільно з поліцією виявили схрон з вибухівкою у Бахмутському районі Донецької області. У схованці було 18 тротилових шашок, 13 гранат РГД-5 та Ф-1, а також понад чотири тисячі набоїв.

1112131415

Також у Новогродівці та Мирнограді, що на Донеччині, співробітники поліції затримали двох чоловіків з бойовими гранатами у кишенях. Боєприпаси направлені на дослідження.

Українські воїни проходять посилені тренування

Бійці морської піхоти виконали стрибки з парашутом з літака Ан-2 ВМС ЗСУ. Усього бійці зробили 70 стрибків та відпрацювали бойові задачі, які ставляться елітному підрозділу українського флоту.

21222324252627

Днями слов’янські нацгвардійці провели навчально-методичні збори з гранатометниками. Військовослужбовці вивчали бойові можливості ручних протитанкових гранатометів РПГ-7, правила ведення стрільби, порядок підготовки зброї та засоби усунення затримок при стрільбі.

3132

Поліцейські Маріуполя відпрацювали антитерористичні заходи

Правоохоронці тренувалися діяти швидко та злагоджено. Навчання проходило під пильним наглядом спецпризначенців з групи швидкого реагування поліції. Внаслідок оперативних дій бійців будівлю було звільнено.

41424344454647484949-149-249-349-449-549-649-749-849-949-1049-11

Також курсанти Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба навчаються навичків льотчика на тренувальних літаках Л-39 «Альбатрос». Наразі курсанти піднімаються в небо з інструкторами, але вже за тиждень вони здійснять самостійні польоти.

51525354

Поширити:

Залишити коментар:

коментар