На Донеччині окупанти стріляють з важкого озброєння і атакують малими ДРГ – РНБО

На Донецькому напрямку противник продовжує дотримуватися тактики потужних обстрілів українських позицій з важкого озброєння і атаки малими ДРГ.

Зокрема, українські війська відбили спробу ворожого штурму нашого опорного пункту в Майорську. Противник атакував під прикриттям мінометного вогню. Бій тривав 3 години.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, також противник здійснив потужний артобстріл, застосувавши 122-мм гаубиці. Було випущено 40 снарядів. Ціллю окупантів при цьому був тил українських військ біля с. Яснобродівка Ясинуватського району (15 км від лінії фронту). Мінометні обстріли з боку окупантів відбулися по всій лінії зіткнення (Світлодарська дуга, Горлівська агломерація, Авдіївка, Донецький аеропорт). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів і 1 бойове зіткнення.

Сьогодні вночі через снайперські обстріли з боку окупантів КПВВ «Зайцеве» призупинив пропускні операції.

Луганський напрямок

Противник тричі порушив режим тиші. У Станиці Луганській надвечір перестрілка тривала близько години. Ще 2 обстріли відбулося у Новозванівці, один із них був мінометним.

Маріупольський напрямок

Здебільшого бойові дії велися у Мар’їнському районі. Зокрема противник кілька разів застосував міномети і танк. Також низка ворожих обстрілів, зокрема з мінометів, відбулися й на інших ділянках фронту – у Новотроїцькому, Павлополі, Талаківці, Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів у Красногорівці поранено цивільну жінку.

Вчора противник тричі застосовував БПЛА на Донецькому та Маріупольському напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли внаслідок бою під Майорськом та обстрілів під Авдіївкою.

Втрати противника за минулу добу: 4 важкопоранених окупантів-диверсантів зі складу одразу 3 підрозділів НЗФ.

Поблизу м. Соледара на Донеччині, правоохоронці виявили схрон з боєприпасами

Біля автомобільної дороги у лісосмузі було приховано більше 5 кг тротилу у шашках, 13 гранат, 8 запалів, електродетонатори, 4 котушки з ліскою для розтяжок та понад 3 тисячі набоїв.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сьогодні Україна святкує День журналіста

Вчора у Музеї історії України у Другій світової війни в Києві учасники АТО та волонтери отримали саморобні відзнаки від журналістів. Це символ співпраці журналістів та захисників України. Військовослужбовці показали журналістам фрагменти озброєння, прапори, що побували в бою, особисті речі військових та інші фронтові реліквії. Дякуємо українським та іноземним журналістам за вдалі та чесні репортажі з Донбасу.

21222324252627282929-129-229-329-429-529-629-729-829-9

ІАЦ РНБО
Поширити:

Залишити коментар:

коментар