Помічнянці зібрали народне віче на захист залізничної лікарні

Сьогодні, 3 червня, на центральній площі Помічної Добровеличківського району на народне віче зібралося більше сотні місцевих жителів. Їх об’єднало спільне лихо – райрада планує фактично ліквідувати єдиний медичний заклад Помічної, де мешкає майже 10 тис. населення. Помічнянці збираються прийти на засідання сесії Добровеличківської райради, щоб захистити свій медзаклад, а також – громадське майно.

Як розповідає заступник Помічнянського голови Ніна Семашко, зараз проектів рішення про “реорганізацію” помічнянської лікарні на сайті немає, але ще вчора ввечері вони були.

“12 травня у Помічній відбулися громадські обговорення, на яких люди однозначно висловилися про те, що жодної реорганізації лікарні до створення громади, проводитися не буде. На превеликий жаль, до думки громади райрада не дослухалася. Буквально до вчорашнього вечора на сайті Добровеличківської райради висів проект рішення про “реорганізацію” нашої лікарні. І це людей надзвичайно обурило. Пізно ввечері або сьогодні зранку проект рішення прибрали з сайту, але люди все одно їдуть на сесію Добровеличківської райради, оскільки громада не довіряє нашим депутатам. Вони можуть винести дане питання на сесію з голосу. Тому помічнянці хочуть бути присутні під час засідання, на якому вирішується доля нашої громади”, – розповіла Ніна Семашко.

Крім того, під час сесії Добровеличківської райради розглядатимуть питання про передачу кіровоградської залізничної амбулаторії на баланс м. Кіровограда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар